23.07.2010

Jaakko Ryhänen esittää parhaita bassoaarioita Urkuyö ja Aaria -festivaalilla Espoossa

Torstaina 29.7. klo 21 Tapiolan kirkossa Urkuyö ja Aaria -festivaalin konsertissa esiintyy yksi Suomen menestyneimmistä oopperalaulajista, basso Jaakko Ryhänen. Ryhänen esiintyy yhdessä pianisti ja urkuri Pertti Eerolan kanssa, esittäen mm. Mozartin, Wagnerin sekä Merikannon musiikkia.

Basso Jaakko Ryhänen on yksi Suomen maineikkaimmista oopperalaulajista. Hän kuului Suomen Kansallisoopperan vakinaiseen solistikuntaan 1975−2001. Savonlinnan Oopperajuhlilla Ryhänen on vieraillut vuodesta 1974. Jaakko Ryhäsen kansainvälinen ura käynnistyi New Yorkin Metropolitanissa 1983, jossa hän lauloi Viimeisten kiusausten Paavon roolin Suomen Kansallisoopperan vierailuesityksessä. Ryhäsen vakinaisina vierailukohteina ovat sen jälkeen olleet Euroopan suuret oopperatalot. Hän on vieraillut säännöllisesti myös mm. Chicagossa ja Los Angelesissa.

Ryhänen on uransa aikana esiintynyt oopperakirjallisuuden kaikissa keskeisissä bassorooleissa. Jaakko Ryhänen vierailee eri puolilla maailmaa myös konsertti- ja oratoriosolistina. Kotimaassa hän on ollut usein kuultu solisti kirkkokonserteissa sekä klassisen viihteen tulkitsijana niin televisiossa kuin äänilevyillä. Ryhäselle myönnettiin Pro Finlandia- mitali vuonna 1989.

Urkuyö ja Aaria -festivaalin konsertissa Ryhänen esittää mm. W.A. Mozartin säveltämän Sarastron aarian In diesen heilgen Hallen oopperasta Taikahuilu sekä aarian Mein Herr und Gott Richard Wagnerin säveltämästä oopperasta Lohengrin. Konsertissa Ryhänen esittää myös O. Merikannon lauluja pianisti Pertti Eerolan säestämänä. Eerola esittää samaisessa konsertissa mm. J.S. Bachin säveltämää urkumusiikkia.

Ryhänen ja parhaat bassoaariat -konsertti torstaina 29.7. Tapiolan kirkossa klo 21. Tuntia ennen konserttia on taiteilijatapaaminen Tapiolan kirkolla.
Liput 24−27 € Lippupisteestä sekä tuntia ennen ovelta.

Etusivu