28.04.2011

Jaakko Kuusisto Oulun Musiikkijuhlien taiteelliseksi johtajaksi

Oulun Musiikkijuhlien taiteelliseksi johtajaksi vuosille 2013 sekä 2014 on valittu Jaakko Kuusisto. Viulistina, kapellimestarina ja säveltäjänä tunnettu Kuusisto on toiminut Tuusulanjärven kamarimusiikin taiteellisena johtajana vuosina 1999–2006 ja vuodesta 1999 Sinfonia Lahden konserttimestarina. Kuusisto on tullut oululaisille tutuksi Oulu Sinfonian päävierailijana.

Oulun Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana Kuusisto aloittaa keväällä 2013. Ensimmäisenä vuonna hän käynnistää mestarikurssitoiminnan, joka toteutetaan yhteistyössä Oulun seudun ammattikorkeakoulun kanssa.
Mestarikurssit on suunnattu sekä klassisen musiikin että rytmimusiikin opiskelijoille ja ohjaajina toimii sekä kansallisia että kansainvälisiä huippumuusikoita. Kuusisto johtaa Oulu Sinfoniaa Pyörteitä-baletin maailman kantaesityksessä Oulun Musiikkijuhlilla 2012.

”Oulun Musiikkijuhlilla on mahdollisuus tarjota kaupunkilaisille kansainvälisen tason musiikillisia kokemuksia, ja olen iloinen tilaisuudesta osallistua tähän työhön. Mestarikurssien myötä kannamme kortemme kekoon myös nuoren taiteilijapolven puolesta, ja olen varma että heidän läsnäolonsa lisää entisestään musiikkijuhlien elinvoimaisuutta”, Kuusisto sanoo.

Oulun Musiikkijuhlat järjestetään seuraavan kerran 11.-25.3.2012.

http://www.oulunmusiikkijuhlat.fi