26.03.2014

Jaakko Kuusisto jatkaa Oulun Musiikkijuhlien johdossa

Oulun Musiikkijuhlat järjestettiin 24. kerran 7.-23.3.2014. Tämän vuoden tapahtuma sai yleisöltä erityisen innostuneen vastaanoton ja konserteissa sekä näytöksissä kävi kuulijoita runsaasti koko festivaalin ajan. Kokonaisuudessaan tapahtumissa oli noin 8500 kuulijaa.

Festivaaliorganisaatio sai yleisöltä tapahtuman aikana runsaasti positiivista palautetta laadukkaasta ohjelmistosta.

Taiteellisen johtajan Jaakko Kuusiston suunnittelmassa kokonaisuudessa oli  32 yksittäistä tilaisuutta: kantaesityksiä, konsertteja, kamarimusiikkia ja klubeja, etno- ja kansanmusiikkia, ilmaiskonsertteja sekä lastenkonsertti. Tapahtuma näkyi kaupungilla myös taiteilijoiden yllätysvierailuilla keskustan baareissa ja kahviloissa.

Festivaalin yhteydessä järjestettiin toisen kerran kansainväliset klassisen musiikin ja rytmimusiikin mestarikurssit, joiden yhteydessä myös opiskelijat esiintyivät. Mestarikursseille osallistui aktiiviopiskelijoiden lisäksi myös runsaasti passiiviopiskelijoita, jotka seurasivat opetusta viikon aikana.

Suosituimmiksi tilaisuuksiksi nousivat Apocalyptican ja Avanti!

kamariorkesterin Apocalyptic Symphony -kiertueen avajaiskonsertti, Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana ja Thomas Mocktonin The Pianist nykysirkusesitys, jotka kaikki olivat loppuunmyytyjä.

Oulun Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Jaakko Kuusisto:

“Tämänvuotinen festivaali osoitti vahvasti että yleisö on ottanut meidät omakseen, mistä olemme luonnollisesti todella iloisia. Haluan myös kiittää Oulun kaupunkia luottamuksesta toimintaamme kohtaan.”

Taiteellisen johtajan sopimus jatkuu

Taiteellisen johtajan Jaakko Kuusiston kaksivuotinen sopimus 2013-2014 saa jatkoa. Kuusiston kanssa on solmittu uusi sopimus, jonka kesto on vuoteen 2017 saakka.

Toiminnanjohtaja Maija Perola: “Yhteistyö Jaakko Kuusiston kanssa on sujunut mallikkaasti. Kaikkien osapuolten toiveesta haluttiin solmia sopimus, joka mahdollistaa usean vuoden suunnitteluperiodin ja tuo työrauhan koko organisaatiolle. Meillä on keskinäinen pyrkimys ja innostuneisuus viedä tapahtumaa edelleen yhdessä eteenpäin.”

Ensi vuonna vietetään Oulun Musiikkijuhlien 25-vuotisjuhlaa sekä Jean Sibeliuksen syntymän 150-vuotisjuhlaa, joka tulee näkymään festivaalin sisällössä. Oulun Musiikkijuhlat järjestetään seuraavan kerran 8.-22.3.2015.

www.omj.fi