11.06.2015

Ite-taidetta kesävierailulla Kansantaiteenkeskuksen pihapiirissä Kaustinen Folk Music Festivalilla

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien ja ITE-museon yhteistyönä Kaustisen Kansantaiteenkeskuksen pihapiiriin saapuu kesävieraita ajalle 15.6.-12.7. Veistospuistossa ympärivuotisesti asustavat ranskalaisen Jacques Lucasin Runototeemi, englantilaisen Ben Wilsonin temppelinomainen rakennus sekä Juha Vanhasen Armon ajoneuvot ja Kurkiaura saavat luokseen teoksia ITE-museon kokoelmasta. Vierailijoista tiedetään etukäteen ainakin viitasaarelaisen Jouko Kinnusen Emokarhujen äiti sekä paimiolaisen Väinö Ojan hurmaavat naisfiguurit.

Maaseudun Sivistysliitto kunnostutti Kansantaiteenkeskuksen pihapiirissä olevat teoksensa edelliskesänä 2014 ITE-museon ja juhlien yhteistyönä, ja nyt on vuorossa näyttelyn laajentaminen kesävierailulla.

Kesävierailuja aiotaan toteuttaa jatkossakin aina kansanmusiikkijuhlien aikaan. Kansantaiteenkeskuksen pihapiiriin on suunnitteilla myös laajempi ITE-taidepuutarha.

Lisää ITE-taidetta ITE-museossa Kokkolassa (Pitkänsillankatu 28), www.itenet.fi Kaustisen 48. kansanmusiikkijuhlat 6.-12.7.2015, www.kaustinen.net

ITE-museon näyttelyiden ja tapahtumien sisällöt tuotetaan yhteistyössä K.H. Renlundin museon ja Maaseudun Sivistysliiton kesken. Museotoiminnan ja ITE-kokoelman kotipaikka on Kokkolassa, mutta näyttelyitä tuotetaan myös liikkumaan eri puolille maata ja kansainvälisestikin.

 

KAUSTINEN FOLK MUSIC FESTIVAL 6.-12.7.2015

www.kaustinen.net

www.facebook.com/kaustinenfmf

www.youtube.com/user/KaustinenFMF