24.07.2018

Italialaisen Festival Puccinin vierailu päättää Savonlinnan Oopperajuhlat

Savonlinnan Oopperajuhlien kesä 2018 huipentuu italialaisen Festival Puccinin vierailuun. Italian vanhin oopperafestivaali Torre del Lagosta tuo Olavinlinnaan Giacomo Puccinin Turandotin ja Toscan. Molemmat oopperat esitetään kolme kertaa: Turandot 30.7.,1.8. ja 3.8. ja Tosca 31.7., 2.8. ja 4.8.

Oopperoiden kapellimestarina toimii Alberto Veronesi, joka on myös Festival Puccinin taiteellinen johtaja. “Olemme kiitollisia Savonlinnan Oopperajuhlille siitä, että he ovat ottaneet meidät vieraikseen maineikkaalle festivaalilleen. Olen erityisen iloinen ja ylpeä siitä, että saan johtaa vierailuesitykset”, Veronesi kertoo.  

Festival Puccini on maailman ainut täysin säveltäjä Giacomo Puccinin tuotantoon keskittynyt festivaali. Vuonna 1930 perustettu Festival Puccini on myös Italian vanhin oopperafestivaali. Torre del Lago oli säveltäjä Giacomo Puccinille tärkeä paikka. Hän sävelsi siellä muun muassa Oopperajuhlillakin tänä kesänä kuultavat oopperat Madama Butterflyn ja Toscan 

Savonlinnan Oopperajuhlilla on vieraillut oopperataloja jo vuodesta 1987 lähtien. Viime vuosina vierailijoita ovat olleet muun muassa Semperoper Dresdenistä, Ravenna Festival Italiasta ja Bolshoi-teatteri Moskovasta. Kesällä 2019 Savonlinnassa vierailevat La Scala Milanosta sekä Volksoper Wienistä.

Kesän 2018 omia tuotantoja ovat Pjotr Tšaikovskin Patarouva, Giacomo Puccinin Madama ButterflyCharles Gounod’n Faust sekä Giuseppe Verdin Otello. Kaikista omista tuotannoista on vielä yhdet näytökset jäljellä.  

www.operafestival.fi