14.08.2011

Italialainen ooppera täyttää torin Turun musiikkijuhlilla

Viehättävä Vähätori muuttuu oopepranäyttämöksi maanantaina 15.8. klo 19, kun Turun musiikkijuhlien konsertti 300 vuotta rakkautta italiaksi esittelee italialaisen oopperan rakastetuimpia klassikoita ilmaisessa ulkoilmakonsertissa. Maanantaina koetaan myös valloittava Valokuvakonsertti, jossa lähtökohtana ovat Pentti Sammallahden valokuvat.

Suuria tunteita ilmaiskonsertissa

Maanantaina 15.8. klo 19 Vähätori muuttuu aidoksi italialaiseksi piazzaksi, kun Turun musiikkijuhlat tuo torin ulkoilmalavalle kokonaisuuden italialaisen oopperan kermaa Monteverdistä Pucciniin konsertissa 300 vuotta rakkautta italiaksi. Lavalle nousevat sopraanot Mari Palo ja Kaisa Ranta, tenori Tuomas Katajala ja baritoni Sören Lillkung, kuorona toimii Key Ensemble ja orkesterina Rantatie-kvartetti, Mikko Multamäki (basso) ja Marko Autio (piano). Konsertti järjestetään yhteistyössä Benito ja Irma Casagranden kanssa.

Ääni ja kuva samassa salissa

Akatemiatalolla koetaan maanantaina klo 22 Valokuvakonsertti, jossa musiikin avulla luodaan mielikuvia Pentti Sammallahden valokuvien ympärille. Esiintyjinä ovat Heikki Nikula, klarinetit, ja Juhani Liimatainen ja Kimmo Modig, 1900-luvun periodisoittimet.

Maanantain ohjelma
19.00 Vähätori 300 vuotta rakkautta italiaksi
22.00 Akatemiatalo Valokuvakonsertti

Lipunmyynti
Lippuja konsertteihin saa Lippupalvelun myyntipisteistä kautta maan, Åbo Svenska Teaterin lippukassalta kauppakeskus Hansassa (Aurakatu 10) ma–pe klo 12–15 sekä konserttipaikoilta tuntia ennen konsertin alkua. Yhteistyöproduktioihin Alvilda in Abo ja Quantum Circus lippuja myy Lippupiste.

http://www.tmj.fi