22.04.2016

Israel Galvánin Kuopio Tanssii ja Soin esitykset joudutaan perumaan – tilalle hurmaava ja huipputaidokas Les Ballets Trockadero de Monte Carlo!

Flamencotähti Israel Galvánin Kuopion esitykset joudutaan perumaan tältä kesältä.
– Taiteilija on toipumassa polvivammasta. Emme voi olla varmoja, että hänen vaateliaan teoksensa esittäminen on mahdollista kesäkuussa Kuopiossa. Olemme Galvánin ja hänen tiiminsä kanssa päätyneet siihen, että perumme Kuopion vierailun, Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin toiminnanjohtaja Anna Pitkänen sanoo.

– Niin Galvánia kuin katsojiamme ajatellen on parempi, että teemme muutoksen ohjelmaan tässä vaiheessa, ja taiteilija saa riittävästi aikaa toipumiseen. Toivomme, että Israel Galván kuntoutuu mahdollisimman nopeasti ja näemme hänet tulevaisuudessa myös Kuopiossa.

Galvánin tilalle Kuopioon saapuu huipputaidokas ja hurmaava yhdysvaltalainen Les Ballets Trockadero de Monte Carlo, joka nähtiin Kuopiossa vuonna 2012. Tuolloin heidän vierailunsa villitsi Musiikkikeskuksen täyden salin kahtena peräkkäisenä iltana valtaviin suosionosoituksiin!

– Teimme tiedusteluja moneen suuntaan, ja on todella hienoa, että pystyimme näin tiukalla aikataululla saamaan Galvánin tilalle tällaisen maailmanluokan ryhmän, festivaalin taiteellinen johtaja Jorma Uotinen sanoo.

Vuonna 1974 perustetun Les Ballets Trockadero de Monte Carlon miesjäsenet tanssivat sekä miesten että naisten roolit vahvasti balettia parodioiden, teknisellä taituruudella. Ryhmä on esiintynyt muun muassa Bolshoi-teatterissa ja Lyonin biennaalissa.

Trocksit vierailee Kuopiossa ohjelmalla, jossa ovat mukana muun muassa Esmeraldan pas de six ja Don Quijote. Mukana ohjelmassa on myös ryhmän tavaramerkki, rakastettu Kuolevan joutsenen kohtaus.

Israel Galvánin esitykseen ostetut pääsyliput kelpaavat sellaisenaan Trocksien esitykseen.

Mikäli haluat palauttaa tai vaihtaa Galvánin esitykseen ostamasi lipun johonkin toiseen esitykseen, ota yhteys siihen myyntipisteeseen, josta olet ostanut lipun. Mikäli olet ostanut lipun internetin kautta, laita viesti osoitteeseen lippupiste@lippu.fi.

Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään 15.-21.6.2016

www.kuopiodancefestival.fi