10.07.2023

Iso osa Kajaanin Runoviikon esityksistä myytiin loppuun – Käyntimäärät ja lipunmyynti nousivat samalle tasolle kuin ennen koronaa

47. Kajaanin Runoviikko järjestettiin 5.–9. heinäkuuta.

Noin puolet Kajaanin Runoviikon maksullisista esityksistä myytiin loppuun. Myytyjen lippujen määrä nousi reilusti viime vuodesta ja näyttää nyt kohoavan samalle tasolle kuin 2019. Vuonna 2020 tapahtuma nimesi Suven runoilijan, mutta peruutti kaikki esitykset. 2021 tapahtumiin sai myydä vain puolet paikoista. Viime vuonna ihmiset eivät vielä lähteneet aivan samalla tavalla liikkeelle kuin aikaisemmin, mutta nyt väkeä saapui Kajaaniin kiitettävästi.

Ennakkoon loppuunmyytyjen esitysten lisäksi täysille saleille esiintyivät muun muassa Ella Pyhältö, Aulikki Oksanen ja Wenla Reimaluoto. Myös oheisohjelmaan kuuluva Rauniokaupunki ry:n järjestämät Kajaanin Runoviikon rock-klubit menivät hyvin ja muun muassa Litku Klemetin keikka torstaina illalla oli loppuunmyyty.

Kajaanin Runoviikolla on paljon tapahtumia, jotka ovat maksuttomia. Runovartti ja Runokaraoke vetivät tuttuun tapaan paljon väkeä, vaikka sää ei niitä aina suosinutkaan. Kahdennenkymmenennen runokiven paljastus oli yksi tapahtuman kohokohdista.

Ensi vuonna Kajaanin Runoviikko järjestetään 3.–7.7. 2024. Kati Outinen jatkaa tapahtuman taiteellisena johtajana.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

04.04.2024

Kajaanin Runoviikon ohjelmisto julkistettu – taidelajien yhdistämistä, tekijöiden tarinoita ja ensi-iltoja

Kajaanin Runoviikon ohjelmisto on julkistettu. Ohjelma löytyy e-julkaisuna osoitteesta runoviikko.fi. Ohjelmisto nostaa esille tekijöitä haastattelujen ja elämäkertojen muodossa ja tarjoaa monia tyylisuuntia edustavaa ohjelmaa eri ikäisille. Festivaalin kärkiohjelmana nähdään Kajaanin kaupunginteatterin Anna Liisa. Liput tulevat…