19.02.2014

Ismo Kallio ensi kertaa Kokkolan Talviharmonikassa

Ismo Kallio ei esittelyä kaipaa. Moni saattaa yllättyä kuullessaan, että koko Suomen tuntema, rakastettu konkarinäyttelijä ei ole koskaan ennen esiintynyt Kokkolassa.

– Ei ole ennen pyydetty, Kallio toteaa vaatimattomasti. No jo oli aikakin!

Kokkolan XVI Talviharmonikkaviikon keskiviikkoiltana Ismo Kallion parina Kokkolan kaupunginteatterin lavalle harmonikkansa kanssa astelee Mari Kätkä.

– Olemme tehneet jo vuosia yhteistyötä Kansallisteatterissa erilaisissa produktioissa, mutta kahdestaan olemme esiintyneet vain muutamia kertoja, Kätkä taustoittaa yhteistyötä.

Kokkolaan esitys päätyi sattumien summana Raimo Vertaisen kutsusta.

– Kaikki on ton Marin syytä. Minä koitin pistää vastaan, mutta Mari on niin sitkeä, että se saa tahtonsa läpi, Kallio toteaa harjoitustauolla ja kertoo, että konkariakin jännittää, uuden kaupungin valloituksessa on omanlaistaan kutkutusta ja tunnelmaa.

Parivaljakko maalailee Kokkolaan lämminhenkistä iltaa: Tähän on tultu – Lähikuvassa Ismo Kallio. Illan anti on hetkiä vuosien varrelta, Ismo Kallion uran vaiheita tarinoiden ja laulujen siivittäminä. Shakespeare, Vara-Manu, Mister Higgins…. Pitkän uran varrelta ei ammennettava lopu kesken. Kallio laulaa, lausuu ja tarinoi, Kätkä säestää ja laulaa.

Monta rautaa tulessa

Talvisen Kokkolan-visiitin lisäksi Ismo Kallion kevääseen kuuluu Kansallisteatterissa esitettävä Anton Tsehovin Kirsikkapuisto, jossa 78-vuotias Kallio näyttelee 87-vuotiasta Firs-lakeijaa.

– Se on hyvin hieno Tsehov-rooli. Ensi kesäksi ja syksyksi on kaikenlaisia virityksiä jo suunnitteilla, mutta niistä en voi vielä kertoa enempää, Kallio myhäilee.

Mari Kätkän kalenterin täyttää freelance-muusikon keikat, opetustyö Teatterikorkeakoulussa sekä loppusuoralla oleva ESR-rahoitteinen EU-hanke Musiikki elämään.

– Musiikki elämään -hanketta olen tehnyt valtakunnallisessa, juuri 50 vuotta täyttäneessä Konserttikeskus-yhdistyksessä, joka tuottaa elävän musiikin konsertteja päiväkoteihin ja kouluihin, Kätkä kertoo kuulumisiaan.

Tähän on tultu – Lähikuvassa hurmaava Ismo kallio. Keskiviikko 19.2.2014 Kokkolan kaupunginteatteri klo 19. Ismo Kallio laulaa, lausuu ja tarinoi, Mari Kätkä laulaa ja säestää harmonikalla.