12.06.2017

Ismo Eskelinen Riihimäen Kesäkonserttien taiteelliseksi johtajaksi

Riihimäen Kesäkonserttien uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on nimitetty kitaristi Ismo Eskelinen.

Ismo Eskelisen 17-vuotiaana alkanut kansainvälinen ura on vienyt hänet esiintymään muun muassa Berliinin Filharmoniassa, Amsterdamin Concertgebouwssa, Lontoon Royal Festival Hallissa ja Brysselin Theatre de la Monnaiessa. Helsingin Musiikkitaloon hänet kutsuttiin ensimmäisenä kitarasolistina sekä Helsingin kaupunginorkesterin että Radion sinfoniaorkesterin konsertteihin. Viimeisimmistä esiintymistä voidaan mainita konsertit Lontoon BBC Symphony Orchestran solistina, NWD-Filharmonian Saksan kiertueen solistina sekä esiintymiset merkittävillä musiikkifestivaaleilla mm. New Yorkissa ja Dresdenissä.

Eskelinen soittaa musiikkia 1500-luvulta nykypäivään. Hän tekee yhteistyötä monien merkittävien nykysäveltäjien kanssa ja hänen lukuisat levytyksensä ovat olleet maailmanlaajuisia menestyksiä.

Ismo Eskelinen on toiminut Sonkajärvi Soi -musiikkitapahtuman taiteellisena johtajana vuodesta 1992. Hämeenlinnan Verkatehtaalle hän on suunnitellut Global Guitar -konserttisarjan vuosille 2016–2017. Toukokuussa hänet valittiin myös Taideyliopiston Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osastolle osa-aikaiseksi kitaransoiton vastuulehtoriksi viisivuotiskaudeksi 2017–2022.

Eskelisen kausi Kesäkonserttien taiteellisena johtaja alkaa 1.9.2017 ja kaksivuotinen sopimus jatkuu kesään 2019. Kesäkonserttien taiteellisena johtajana on viimeiset kolme vuotta toiminut sellisti Joel Laakso.

 

Sinivalkoiset musiikkijuhlat täynnä huippukonsertteja

Sunnuntaina päättynyt Riihimäen Kesäkonserttien 36. musiikkifestivaali tarjosi yhteensä 17 konserttia, joista kahdeksan oli ilmaistapahtumia. Tämän vuoden festivaalit soivat Sinivalkoista juhlaa, sillä Suomen juhlavuoden kunniaksi festivaali panosti kotimaisiin muusikoihin ja säveltäjiin sekä eri aikakausien suomalaiseen musiikkiin.

– Saamamme positiivinen palaute ja yleisömäärän kasvu osoittavat, että Riihimäen Kesäkonsertit on vakiinnuttanut paikkansa korkeatasoisten suomalaisten musiikkitapahtumien kärkijoukossa, toteaa Riihimäen Kesäkonserttien hallituksen puheenjohtaja Martti Paloheimo. – Festivaali on pystynyt uudistumaan vuosi toisensa perään Joel Laakson taiteellisen suunnittelun tuloksena ja siitä lämpimät kiitokset Joelille. Uusi taiteellinen johtaja tuo varmasti taas uuden ulottuvuuden konserttitarjontaan.

Tänä kesänä tarjolla oli musiikkia perinteisestä kamarimusiikista jazziin ja lastenkonsertteihin sekä elokuvan ja valokuvien yhdistämistä musiikkiin. Festivaalilla esiintyivät muun muassa Olli Mustonen, Kalevi Kiviniemi, Meta4-jousikvartetti, High Five -puhallinkvintetti, Aki Rissanen Trio sekä Laakson sisarukset Anna ja Joel. Mykkäelokuvakonsertin myötä Kesäkonsertit onnitteli 100-vuotisjuhlaansa viettävää Kino Sampoa.

Riihimäen Kesäkonserteissa kävi kuuden festivaalipäivän aikana lähes 2.400 kuulijaa, mikä on kolmisensataa enemmän kuin edellisenä vuonna, vaikka konsertteja oli yksi vähemmän. Konserttiviikko käynnistyi loppuunmyydyllä Olli Mustosen avajaiskonsertilla. Myös tarinalliset lastenkonsertit esitettiin täpötäysille saleille. Kesäkonsertit jalkautui viikon aikana tarjoilemalla konserttimaistiaisia ympäri Riihimäkeä. Maistiaiskonsertteihin sekä lastenkonsertteihin ja seniorikonserttiin oli vapaa pääsy. Lisäksi kaikki alle 18-vuotiaat pääsivät maksutta Kesäkonsertteihin.

Ensi vuonna Riihimäen Kesäkonsertit soivat 5.–10.6.2018.