08.07.2015

Ilosaarirockissa tarjolla uudenlaista majoitusta festivaalivieraille

Joensuun Ilosaarirockin leirintäalueella on koekäytössä Suomessa ennennäkemätön majoituskonsepti. Festivaalin Niittyleirintään rakennetaan puurakenteisia, pienelementeistä koottavia yömajoja.

Heinäkuun 17. – 19. järjestettävällä festivaalilla on koekäytössä kolme erilaista yömajaa, joihin voi majoittua kahdesta neljään henkeä.

Festivaalivieraat voivat tutustua yömajoihin lauantaina 18.7 ja sunnuntaina 19.7. kello 12-13 järjestettävien asuntonäyttöjen aikana Ilosaarirockin Niittyleirinnässä.

– Euroopan festareilla erilaiset liikuteltavat podpad-mökit ovat arkipäivää, mutta Suomeen konsepti ei ole rantautunut. Ilosaarirockin mökit on meille varta vasten suunniteltuja, mutta idea ja mökit ovat toki siirrettävissä myös muihin ulkoilmatapahtumiin, kertoo Ilosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis.

Innovatiivinen majoitustapa on saanut alkunsa Joensuun Popmuusikot ry:n, Karelia-ammattikorkeakoulun, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä:

Joensuun ammattiopiston ja unkarilaisen Széchenyi István yliopiston yhteistyöstä, joka toteutettiin syksyn 2014 ja kevään 2105 aikana.

Yhteistyöprojektin lähtökohtana oli kehittää uudenlainen puurakenteinen majoituskonsepti, joka olisi hyödynnettävissä erityyppisten tapahtumien yhteydessä.

Yhteistyön käytännön toteutuksen osalta Karelia-ammattikorkeakoulun vastuualueena oli rakennustekninen suunnittelu, Széchenyi István yliopisto vastasi arkkitehtuurisuunnittelusta ja Joensuun ammattiopiston vastuualueena oli prototyyppien rakentaminen. Edellä mainittujen oppilaitosten osalta suunnitelmat ja prototyypit syntyivät pääasiassa opiskelijoiden toimesta. Joensuun Popmuusikot ry osallistui projektin toteutukseen tapahtumanjärjestäjän roolissa.

Ilosaarirock järjestetään Joensuun Laulurinteellä 17. – 19.7.2015.

Festivaalilla esiintyvät muun muassa Placebo (UK), Damian Marley (JAM), Bastille (UK), Charli XCX (UK), Ghost (SWE), Angus & Julia Stone (AUS), Big K.R.I.T. (USA), Apocalyptica, Haloo Helsinki!, Apulanta ja noin 60 muuta artistia. Festivaalin liput ovat myynnissä Tiketissä ja Lippupisteessä

 

www.ilosaarirock.fi

fb.com/ilosaarirock

instagram.com/ilosaarirock