16.10.2014

Ilosaarirock, Ruisrock ja Tuska Open Air Metal Festival Finland Festivalsin jäseniksi

Suomen valovoimaisimmat rockfestivaalit Ilosaarirock, Ruisrock ja Tuska Open Air Metal Festival liittyvät Finland Festivalsin jäseniksi ensi vuoden alusta alkaen. Liittyminen Finland Festivalsiin on osa suurempaa yhteistyötä, jonka puitteissa festivaalien edunvalvonta ja monet muut festivaalialaa koskevat asiat hoidetaan keskitetysti Finland Festivalsin kautta.

”Olemme ylpeitä, että kolme huippuluokan kansainvälistä tapahtumaa tulee osaksi lähes sadan festivaalin yhteisöämme. Uusi yhteistyö selkiyttää festivaalialan asetelmia ja vahvistaa koko kentän ääntä paitsi Suomen sisäisessä edunvalvonnassa myös kansainvälisessä promootiossa. Festivaalien asema suomalaisessa kulttuuripolitiikassa on edelleen valitettavan heikko, joten vahvalle yhteiselle äänelle on huutava tarve”, sanoo Finland Festivalsin toiminnanjohtaja Kai Amberla.

Rockfestivaalien erityiskysymyksiä on tähän mennessä hoitanut Finland Festivalsin ohella myös rockfestivaalien oma yhdistys, Suomen rockfestivaalien liitto SURF ry. Ensi vuodesta alkaen SURFin toiminnot siirretään asteittain Finland Festivalsin hoidettavaksi.

”Edunvalvonnan keskittäminen Finland Festivals ry:n alaisuuteen parantaa festivaalien yhteistä ääntä ja sisäistä vuoropuhelua. Edunvalvonnan lisäksi yhteistä suurempaa ääntä me tarvitsemme alan sisällä, jotta niin isot kuin pienemmätkin festivaalit saavat paremmin tietoa toimintaympäristön ajankohtaisista haasteista”, toteaa Suomen rockfestivaalien liitto SURF ry:n puheenjohtaja ja Ilosaarirockin toiminnanjohtaja Markku Pyykkönen.

Finland Festivals tekee tiivistä yhteistyötä myös Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRan kanssa, jonka kautta festivaalit saavat osaavaa edunvalvontaa erityisesti lakiasioiden suhteen.