19.05.2015

Ilmoittautuminen Helsingin juhlaviikkojen Taiteiden yön ohjelmaan on alkanut

Helsingin juhlaviikot kutsuu kaikki kaupunkilaiset tekemään torstaina 20.8.2015 järjestettävästä Taiteiden yöstä yhteisen taidekarnevaalin. Taiteiden yönä on mahdollista kommentoida ja elävöittää kaupunkitilaa haluamallaan tavalla. Viime vuosina Taiteiden yössä on törmätty mm. suomifilmi-sing-alongiin, Polaroid-kuvaukseen Baanalla, sahansoittoon, muotiratikkaan, verisiin virsiin, organisaatiorunouteen ja kasveista äänitettyyn musiikkiin. Juhlaviikot toivoo, että tänäkin vuonna taide laajenee kaikissa sen muodoissaan laajasti ympäri kaupunkia.

Taiteiden yön ohjelmaa voivat tehdä taiteilijat, järjestöt, yhteisöt tai yksityiset ihmiset. Kaikille vapaa ilmoittautuminen on käynnissä osoitteessa helsinginjuhlaviikot.fi/taiteidenyo. Tapahtumansa Taiteiden yöhön voi ilmoittaa elokuun puoliväliin saakka.

******
Taiteiden yö on Helsingin juhlaviikkojen suurin kaupunkitapahtuma, joka on järjestetty vuodesta 1989 lähtien. Taiteiden yö on iloinen, urbaani ja kaikille avoin kaupunkijuhla, jonka tapahtumiin on pääsääntöisesti vapaa pääsy. Viime vuosina tapahtumaan on osallistunut n. 50 000 kävijää.

Taiteiden yöhön voi osallistua taide-elämyksistä nauttien, antamalla oman panoksensa suuriin taidetempauksiin tai oman taidetapahtuman järjestäjänä. Viime vuonna Taiteiden yönä järjestettiin yli 300 tapahtumaa Helsingin keskustassa ja esikaupunkialueilla. Näiden joukkoon mahtui mm. musiikkia, elokuvaa, nykytaidetta ja kirjallisuutta, installaatioita sekä performansseja.

Helsingin juhlaviikot koordinoi ja viestii Taiteiden yön ohjelmakokonaisuudesta ja järjestää itse yöhön muutaman suuren mittakaavan taidetapahtuman.
Lisätiedot
– helsinginjuhlaviikot.fi/taiteidenyo
– Tuottaja Hanna Parry, puh. 09 6126 5180, taiteidenyo@helsinkifestival.fi
– Vastaava tiedottaja Sini Koskimies, puh. 050 358 2440, koskimies@helsinkifestival.fi

Helsingin juhlaviikot järjestetään tänä vuonna 14.-30.8.2015.

Facebook: facebook.com/taiteidenyohelsinki
Twitter: @Taiteiden_yo
#taiteidenyö