21.06.2023

Ilmastopositiivinen Puistoblues 2023

Järvenpää Puistoblues 2023 on ilmastopositiivinen tapahtuma. Puistoblues on yhteistyössä suomalaisen TreebuddyEarth -ekoinnovaation ja rock-legenda Andy McCoyn kanssa istuttanut 425 mangrovepuuta eksoottiselle Natunan saarelle Indonesiaan.

Andy McCoy toteaa: ”Muutama viikko sitten kerroin (Soundi 5/2023) että mun sukupolven pitää pyytää anteeksi tulevilta sukupolvilta mitä ollaan tehty tälle pallolle. On kahdenlaisia ihmisiä – niitä jotka puhuu ja niitä jotka tekee. Mä oon aina ollu tekijämiehiä. Nää 425 mangrovea tekee tästä hienosta tapahtumasta ilmastopositiivisen ja puut tulee siististi luuriin – se lämmittää mun mieltä”

Jokainen VIP-vieras saa puun suoraan älypuhelimiinsa. Puut kuvineen ovat maailmankartalla ja päivitetyt kuvat tulevat vuoden ja viiden vuoden päästä.

Yksi mangrovepuu sitoo 25 vuodessa noin 0,3 tonnia hiiltä. Puistobluesin 425 mangrovea sitoo yli 120 tonnia, mikä on  enemmän kuin tapahtuman arvioidut CO2-vaikutukset.

Mangroveilla on ilmastovaikutusten lisäksi suuria biologisen monimuotoisuuden vaikutuksia.

Ne tarjoavat koteja eri lintulajeille, ruoka- ja lisääntymispaikkoja erilaisille kaloille sekä matelijoille. Puistobluesin mangrovet ovat pelastamassa myös uhanalaista Kekah-puoliapinaa, joka elää vain tällä saarella. Katso jokainen puu maailmankartalla

Puistoblues-tapahtuman koordinaattori Miikka Porkka vastaa kysymykseen, kuinka vahvasti tämä ekoteko on linjassa tapahtuman tarkoituksen kanssa: ”Jo vuonna 2000 aloitimme vihreän ohjelmamme Keep your blues tidy” . Olemme kierrättäneet tapahtumamme jätteet jo vuosien ajan.

Lopuksi Andy McCoy toteaa: ”Musiikin tehtävä on yhdistää ihmisten sydämiä. Pallon ympäristöongelmat on isoja haasteita – kuitenkin ne pakottaa meidät yhteistyöhön ja nekin voivat yhdistää ihmisten sydämiä ihan kuin blues tekee.”

Puistoblues järjestetään 28.6.-2.7.2023.

PUISTOBLUES | IN THE MOOD SINCE 1978 – In the mood since 1978

Festivaalin sivuille