24.05.2019

Ilmapalloasuja, teräskalloja ja sometähti – Kuopio Tanssii ja Soi ilmaisohjelma yllättää

Kuopio Tanssii ja Soi juhlavuoden ilmaisohjelmassa on luvassa riemua viikon täydeltä. Avajaisissa ke 12.6. esiintyvät muun muassa Compagnie Didier Théronin ihanat Gonfles -hahmot ilmalla täytetyissä asuissaan. Tältä ryhmältä voi odottaa mitä tahansa, sillä he jalkautuvat esityksellään yleisön pariin ja ottavat erilaiset tilat osaksi esitystään. Ryhmä on mahdollista nähdä vielä torstain toriohjelmassa 13.6. Valtiovallan tervehdyksen juhlaviikon avajaisiin tuo Taiteen keskustoimikunnan puheenjohtaja Paula Tuovinen ja Kuopion kaupungin puolesta avajaissanat lausuu markkinointijohtaja Kirsi Soininen.

Perjantaina 14.6. espanjalainen Iron Skulls Co. ottaa torilavan haltuunsa. Nämä katutanssin virtuoosit tanssivat itsensä kuopiolaisten sydämiin pari vuotta sitten Musiikkikeskuksella gaalassa ja nyt he esiintyvät myös toriyleisölle. Perinteinen festivaalikulkue starttaa lauantaina 15.6. klo 10.30. Musiikkikeskukselta kauppatorille Jorma Uotisen johdolla. Kaikki ovat tervetulleita mukaan! Laulaja ja somepersoona Tuure Boelius saapuu esiintymään toriyleisölle maanantaina 17.6. Myös Tanssii ja Tähtien Kanssa -ohjelmassa ihastuttanut Tuure on Suomen suosituimpia tubettajia. Toriohjelman päättää 18.6. kuopiolainen rockbändi Boyar.

Kahvila-ravintola Salacavalassa päivittäin järjestettävissä taiteilijatapaamisissa on mahdollisuus kuulla tanssijoiden, koreografien ja muiden esiintyjien ajatuksia teoksista ja niiden taustoista. Festivaaliviikon viimeisenä päivänä 18.6. tapaamisessa ovat paikalla väistyvä ja uusi taiteellinen johtaja Jorma Uotinen sekä Riku Lehtopolku.

Aamutaijia ja lasten puistojameja on luvassa lähes joka aamu. Kauppatorilla on ohjelmaa joka päivä klo 11.00, samoin Musiikkikeskuksen Valohallissa Elo-Forumissa nähdään joka päivä tanssia ja musiikkia. Tapahtumakylä on torilla joka päivä klo 10-14 ja siellä yhdistykset, järjestöt, yritykset ja muut toimijat esittelevät toimintaansa.

Festivaaliviikolla on tarjolla myös useita ajankohtaisia seminaareja. Tiedolla taitoa -seminaarissa etsitään uusia näkökulmia kuntoutukseen tanssin ja musiikin keinoin tutkimusjohtaja Mari Tervaniemen johdattamana sekä paneudutaan äänimaisemiin vuoden 2019 professoriksi valitun Helmi Järviluoman johdolla. Taiteilijat äänessä -seminaarin teemana on Taiteilijat ja taidepolitiikka yhteiskunnan kehittämisessä ja kansainvälisen yhteistyön rakentamisessa. Viikon ohjelmassa on myös Yhteistyöllä hyvinvointia edistämään -kuntaseminaari sekä suosittu Minna Canth -foorumi 2019.

50. Kuopio Tanssii ja Soi 12.-18.6.2019. Lippuja pääohjelmaan on saatavana lippu.fi:stä, Kuopion Sokokselta, Musiikkikeskukselta sekä Kaupunginteatterilta.

Koko viikon ohjelma löytyy osoitteesta: https://www.kuopiodancefestival.fi/