05.02.2010

Ilmajoen Musiikkijuhlien Taipaleenjoki-oopperan talvisota-aihe kiinnostaa

Ilmajoen Musiikkijuhlilla saa kesäkuussa 2010 kantaesityksensä uusi kotimainen ooppera Taipaleenjoki. Taipaleenjoki on Ilmajoen Musiikkijuhlien kymmenes omatuotanteinen uusi kotimainen ooppera. Ooppera on tarina kahden runoilijan, vastapuolten komppanianpäälliköiden Yrjö Jylhän ja Jevgenij Dolmatovskin kokemuksista ja tuntemuksista talvisodassa, Taipaleenjoen taisteluissa. Jylhä johti Soinin miehistä koostuvaa komppaniaa.

Ensimmäisen oopperalibrettonsa kirjoittanut Panu Rajala tuo nyt Jylhän ja Dolmatovskin runot näyttämölle oopperan muodossa. Oopperan on säveltänyt Ilkka Kuusisto. Taipaleenjoen tulee Ilmajoelle ohjaamaan Tuomas Parkkinen. Päärooleissa nähdään muun muassa Jylhänä Juha Kotilainen, Dolmatovskina Jyrki Anttila, Jylhän vaimona Kirstinä Helena Juntunen ja lottana Tiina-Maija Koskela.

Taipaleenjoki on kunnioitus sotiemme veteraaneille ja lotille. Myös kotirintama ja sotaorvot ovat oopperassa nostettuna näyttämölle. Ooppera-areenan lavalle nousee lähes pari sataa esiintyjää oopperakuoron, lapsi- ja nuorisokuoron sekä avustajien ja orkesterin muodossa.

Taipaleenjoen ennakkomyynti on yllättänyt vilkkaudellaan

Taipaleenjoki-oopperaan on myyty ja varattu tähän mennessä 2/3 lipuista, joka on tähän aikaan vuodesta erikoislaatuista. Erityisesti ryhmät ovat olleet erittäin kiinnostuneita oopperasta ja ajankohtaisesta talvisota-aiheesta. Taipaleenjokea esitetään Ilmajoen Ooppera-areenalla 15.-20.6.2010. Jokaiseen näytökseen on vielä tilaa, mutta paikkansa uuden kotimaisen talvisota-oopperan näytöksessä kannattaa varmistaa ostamalla lippunsa etukäteen. Ennakko-ostajille suunnattu alennus on voimassa, kun tilauksen lunastaa 28.2. mennessä.

http://www.ilmajoenmusiikkijuhlat.fi