26.10.2016

Ilmajoen Musiikkijuhlat on ”Vuoden festivaali 2017”

Finland Festivalsin hallitus on nimennyt Ilmajoen Musiikkijuhlat ”Vuoden festivaaliksi 2017”. Hallitus toteaa perusteluissaan:

Tekemisen meininki, jatkuva uuden etsintä ja eteläpohjalainen yrittäjyys muodostavat Ilmajoen Musiikkijuhlista täysin ainutlaatuisen tapahtuman. Festivaali on vuosien varrella tilannut oopperoita lukuisilta kotimaisilta säveltäjiltä ja tuonut uudet teokset yleisön eteen vaativalle ulkoilmalavalle säässä kuin säässä. Festivaali  on kasvattanut suuren joukon ihmisiä, jotka Ilmajoella ovat saaneet ensikosketuksen oopperan maailmaan. Samalla tapahtuma on luonut ympärilleen vapaaehtoistyöntekijöiden yhteisön, jonka energia säteilee koko maakuntaan myös festivaalisesongin ulkopuolella.

Ilmajoen Musiikkijuhlat sai alkunsa vuonna 1975 ja tapahtumaa organisoiva yhdistys perustettiin 1977. Festivaali on tuottanut yhteensä 16 oopperaa. Näistä 11 on täysin omaa tuotantoa ja viisi oopperaa on tehty yhteistyössä Suomen Kansallisoopperan sekä Vaasan Oopperan kanssa.

Vuosien saatossa tuotettujen oopperoiden aiheet ovat pureutuneet Suomen historiaan ja kansakunnan eri vaiheisiin. Ensi vuonna  Ilmajoen Musiikkijuhlat on mukana itsenäisen Suomen satavuotisjuhlissa tuottaen yhdennentoista uuden kantaesityksensä, Tuomas Kantelisen säveltämän Mannerheim-oopperan, jonka libretto on Laila Hirvisaaren ja Eve Hietamiehen.

Ilmajoen Musiikkijuhlat järjestetään ensi kesänä 7.–18.6.2017. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.musiikkijuhlat.fi.

 

Finland Festivals on nimennyt Vuoden festivaalin 1999 alkaen. Tuoreimmat viisi palkittua festivaalia ovat:

  • 2016 Sastamala Gregoriana – Wanhan musiikin päivät
  • 2015 Sodankylän elokuvajuhlat
  • 2014 Maailma kylässä -festivaali, Helsinki
  • 2013 Lasten taidefestivaali Hippalot, Hämeenlinna
  • 2012 Tampere Jazz Happening