20.07.2009

Ilmaisesityksiä Tampereen Teatterikesän Encorebaanassa

Tampereen Teatterikesän Encorebaanan ohjelmisto on julkaistu. Encorebaana on pääsymaksuton klubifestivaali, jonka ohjelmisto koostuu upeista ravintolamiljööseen sopivista esityksistä.

Teatterikesä tarjoaa yhteistyössä Pirkanmaan Osuuskaupan ja Sokos Hotels Tampereen kanssa klubifestivaalin ilmaisesityksiä nyt jo kuudentena vuotena peräkkäin. Ensimmäinen Encorebaana järjestettiin vuonna 1997, ja tänä vuonna se järjestetään 13. kerran. Näyttämöinä toimivat ravintolat Amarillo ja Ukko Nooa Sokos Hotelli Ilveksessä,Kesäravintola Tammerin puisto, Kustaa III, Sevilla ja Teatteriravintola Tillikka.

Encorebaanan monipuolisen musiikkitarjonnan aloittaa Suomen ainoa fadista, Anita De Coteau, joka portugalilaisia fadoja sielukkaasti tulkiten selvittää ravintola Sevillassa elämän merkitystä. Kesäravintola Tammerin puistossa puolestaan rentoudutaan Eino Leinon ajattomien tarinoiden parissa, joihin nuoret muusikkolahjakkuudet, Eva Louhivuori, Antti Korhola, Nicolas Rehn ja Ilkka Tolonen ovat tuoneet oman lisävärinsä. Tammerissa saa myös nauttia nostalgisesta hyvän mielen esityksestä, kun estradille astuu Maitolaiturin Metrotytöt 40- ja 50-lukujen suomenkielisiä iskelmiä esittäen.

Musiikkipitoisia esityksiä tarjoavat myös Tanssiteatteri Minimin perustajatädit, jotka antavat äänensä kuulua epäesityksessään, Verigreippi. Nämä happamat naiset, jotka eivät koskaan tätä ennen ole soittaneet bändissä, esiintyvät Amarillossa. Ravintola Tillikassa on mahdollista nähdä Kortteliteatterin Spoon River, jonka rungon muodostavat Edgar Lee Mastersin runot ja Ismo Alangon musiikki.

Tanssillisempaa puolta Encorebaanan ohjelmistossa edustavat Amarillossa energisellä taidollaan hurmaava breakdance-ryhmä Finesse ja Sevillassa ruokakulttuuria, tanssia ja teatteria yhdistävä Ruokateatteri Entrée. Tanssija-koreografi, tuore ravintolakokki Liisa Ruuskanen tarjoaa esityksessään makupaloja kahdesta kokoillan esityksestä.

Klubifestivaali sisältää myös miekannielentää. Maailmalla tunnustusta saanut kahlekuningas Jari Tapanainen esiintyy Amarillossa vaativilla fakiirinumeroillaan. Lisäksi ohjelmassa on perinteisesti stand upia, jota tänä vuonna esittävät Laura Salonen, Jussi Simola ja Riku Sottinen Kustaa III:ssa ja Ukko Nooassa. Myös vanhat tutut Tampereen Improvisaatioteatteri Snorkkelista hauskuuttavat Kustaa III:ssa esityksellään Sinä olet laulun arvoinen.

Lisätietoja: Laura.Valoma@teatterikesa.fi, p. 03-222 8536

http://www.teatterikesa.fi