18.04.2023

Iitin musiikkijuhlille kolmaskin säveltäjävieras

Iitin musiikkijuhlat saa kesäkuussa vieraakseen ranskalaisen säveltäjän Graciane Finzin, jonka Toccata pianolle ja lyömäsoittimille esitetään Iitin kirkossa perjantaina 16. kesäkuuta.

Vuonna 1945 syntynyt Graciane Finzi syntyi Marokossa ja opiskeli lapsena musiikkia konservatoriossa Casablancassa, jossa hänen vanhempansa toimivat opettajina. 10-vuotiaana hän aloitti piano-opinnot Pariisin konservatoriossa mutta valitsi viisi vuotta myöhemmin pääaineekseen säveltämisen. Finzi tunnetaan erityisesti oopperoista, joita ei kuitenkaan tiettävästi ole esitetty Suomessa. Hän säveltää myös musiikkiteatterille, äänelle, soolosoittimille, kamariyhtyeelle ja orkesterille. Teoksissaan hän yhdistelee usein kansanmusiikkia ja muita genrejä.

Jo aiemmin julkistettuja, musiikkijuhlilla tavattavia nykysäveltäjiä ovat Žibuoklė Martinaitytė ja Kimmo Hakola.

Kimmo Hakolalla sävellyskonsertti

Kimmo Hakola pitää nk. sävellyskonsertin Helsingin Musiikkitalon Sonore-salissa 26. huhtikuuta. Kyseessä on Hakolan ensimmäinen jatkotutkintokonsertti, osa hänen tohtorintutkintonsa taiteellista osiota.

Konsertissa esitettävät teokset ovat Piano Quintet Op. 111 sekä Sinfonische Elegien Op. 112 sopraanolle ja yhtyeelle. Molemmat ovat kantaesityksiä. Hakola esiintyy konsertissa myös pianistina ja kapellimestarina. Muut esiintyjät ovat Kaija Saarikettu, viulu, Lea Tuuri, viulu, Eri Sugita, alttoviulu, Sami Mäkelä, sello, Piia Komsi, laulu ja Lux camerata -kamariyhtye.

Hakola on Iitin musiikkijuhlayhdistyksen hallituksen jäsen.

Iitin musiikkijuhlat järjestetään 14.-17.6.2023.

IITIN MUSIIKKIJUHLAT – Etusivu (iittifestival.fi)

 

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

03.01.2024

Kaksi kantaesitystä Iitin musiikkijuhlilla ensi kesänä

Iitin musiikkijuhlilla kuullaan kesäkuussa kaksi kotimaista kantaesitystä. Säveltäjä Jouko Tötterströmin uusi teos, V. A. Koskenniemen runoon Huomisehtoo perustuva melodraama, esitetään avajaiskonsertissa Iitin kirkossa. Teksti on Koskenniemen runokokoelmasta Elegioja vuodelta 1918. Teoksen lausuntaosuudesta vastaa näyttelijä Hannu-Pekka…