19.01.2011

Iitin musiikkijuhlilla elokuvamusiikkia Verlassa, Jaakko Ryhänen Hiidenvuorella

Iitin musiikkijuhlat käynnistyvät totuttuun tapaan Verlan tehdasmuseossa. Verlassa on kuultu hyvin monenlaista ohjelmistoa vanhasta musiikista tangoihin – ensi kesän audiovisuaalisen konsertin aiheena on elokuvamusiikki. Musiikin sovituksesta vastaa Helsingin kaupunginorkesterin viulisti, sovittaja ja säveltäjä Teppo Ali-Mattila, visualisoinnista elokuva- ja tv-alalla ansioitunut Petteri Evilampi, ja tapahtuman juontaa näyttelijä Jaakko Saariluoma.

Festivaalin finaali puolestaan tapahtuu Hiidenvuorella, jonka yökonserteilla on jo pitkät perinteet. Urheiluseuran voimin kannettavaa pianoa saapuu soittamaan Seppo Hovi. Laulamaan vuorelle nousevat sopraano Taina Piira ja basso Jaakko Ryhänen.

Varsinainen avajaiskonsertti torstaina 16.6. pidetään Iitin kirkossa, jossa konsertteja on kaikkiaan kolmena festivaali-iltana.

Avajaiskonsertissa kuullaan mm. unkarilaisveljeksiä Sandor ja Adam Javorkai (viulu ja sello). Perjantaina kirkon lavalle nousee 25-jäseninen Lahden kamariorkesteri, ja lauantaina kirkossa soivat urut, ensimmäisen kerran musiikkijuhlien yhdeksänvuotisessa historiassa.

Urkutaiteilijana kuullaan professori Kari Jussilaa. Myös Piira ja Ryhänen esiintyvät lauantain kirkkokonsertissa.

Jazzklubi ja yllätyksellisiä iltapäiväkonsertteja

Mikko-Ville Luolajan-Mikkolaa Iitin musiikkijuhlien jazzklubilla kuultiin vuonna 2008, ja hän on täällä myös ensi kesänä. Kokoonpanon nimi on nyt Mikko-Ville’s HotClub 4 featuring Olli Soikkeli (kitara).

Musiikkijuhlien ohjelmistoon aina kuuluneet, yllätysosioita sisältäneet iltapäiväkonsertit ovat saaneet uusia esityspaikkoja Iitin vanhan pappilan sijaan. Iltapäiväkonserttien ohjelmat julkaistaan vasta lähempänä kesää.

Lippujen varaukset ja myynti käynnistyvät 15.2.

IITIN MUSIIKKIJUHLAT 15. – 18.6.2011
Iitin valtakunnallinen nuorison musiikkikurssi 10. – 19.6.2011

http://www.iittifestival.fi