06.05.2013

Iitin musiikkijuhlien lippujen ennakkomyynti on ollut vilkasta

Tulevien Iitin musiikkijuhlien konserttien lipuista myytiin toukokuuhun mennessä yli 60 prosenttia. Iitin musiikkijuhlat järjestetään 12. – 15. kesäkuuta.

Pienempiin konserttisaleihin on tällä hetkellä hajapaikkoja saatavana. Jazzkonserttiin ja kirkkokonsertteihin lippuja riittää vielä; kirkkokonserteista etenkin perjantai-illan konserttiin.

Perjantain 14.6. kirkkokonsertti on ainoa konsertti, jossa esiintyy Iitin musiikkijuhlien tämänkertainen orkesteri, Egyptian Sinfonietta. Orkesteri on ensimmäisellä kiertueellaan Euroopassa ja esiintyy niin ollen ensimmäistä kertaa myös Suomessa ja Iitissä.

Orkesterin huilusolistiksi aiottu Inès Abdel Daîm on joutunut perumaan matkansa, ja hänen tilallaan perjantaikonsertin huilusolistina esiintyy unkarilaissyntyinen Peter Olah. Olah toimii päätyökseen Kairon sinfoniaorkesterin soolohuilistina. Muita Egyptian Sinfoniettan solisteja Iitin kirkossa ovat musiikkijuhlien taiteellinen johtaja, pianisti Laura Mikkola, kapellimestarinakin tunnettu virolainen viulisti Andres Mustonen ja käyrätorvensoittaja Jukka Harju.

Iitin musiikkijuhlien konserttien tarjonta on aiempaan tapaan monipuolinen ”barokista Beatlesiin”, kamarimusiikkia ja kamarimusiikillisuutta unohtamatta. Verlan tehdasmuseon Beatles-konsertin juontaa Markku Veijalainen ja Puimala-konsertin Jaakko Saariluoma. Hiidenvuoren yökonsertissa esiintyvät Lilli Paasikivi, Mika Pohjonen ja Johannes Piirto.

Festivaalin ohjelmaan kuuluu myös lasten ja nuorten musiikkikurssien oma konsertti juhlistamaan sitä, että Iitin musiikkijuhlayhdistyksen järjestämä Perheniemen musiikkileiri täyttää kymmenen vuotta.

11. Iitin musiikkijuhlat 12. – 15.6.2013

10. Nuorison musiikkikurssi 7. – 16.6.2013