21.10.2020

Iitin musiikkijuhlayhdistyksellä syyskonsertti Iitin kirkossa

Iitin musiikkijuhlayhdistyksen tämänvuotinen syyskonsertti pidetään kamarimusiikin merkeissä Iitin kirkossa sunnuntaina 22. marraskuuta. Konsertissa esiintyvät Iitin musiikkijuhlien taiteellinen johtaja, pianisti Laura Mikkola, bassobaritoni Juha Uusitalo ja Fredrika Mikkola, viulu. Kamarimusiikkikokoonpanossa soittavat Laura Mikkolan lisäksi Helmi Kuusi, viulu, Katariina Ruokonen, alttoviulu ja Tuomas Ylinen, sello.

Kamarimusiikkiyhtyeeltä kuullaan Robert Schumannin pianokvartetto Es-duuri. Konsertin ohjelmassa on myös mm. Einojuhani Rautavaaran Cantus arcticus, linnuille ja orkesterille sävelletty konsertto, jonka pianosovituksen teki Peter Lönnqvist Iitin musiikkijuhlille 2012. Juha Uusitalo esittää Sibeliuksen, Kuulan ja Merikannon lauluja.

Konsertti kirkossa alkaa klo 17 eikä siinä ole väliaikaa. Tilaisuus toteutetaan koronapandemian velvoittamin poikkeusjärjestelyin ja THL:n ohjeistuksia noudattaen. Lippuja myydään luonnollisesti rajoitettu määrä, 120 kpl, ja ainoastaan ennakkoon Tiketissä. Lipun ostaneet saavat myös yleisöä koskevan koronaohjeistuksen.

Iitin kirkko on jokakesäisten Iitin musiikkijuhlien keskeinen konserttipaikka. Festivaali siirrettiin tältä vuodelta ensi kesälle ja järjestetään 16.19.6.2021.