28.06.2023

Iitin musiikkijuhlat ylitti kävijätavoitteensa

Reilu viikko sitten päättyneiden Iitin musiikkijuhlien yleisömenestys oli jopa pienoinen yllätys järjestäjille eli Iitin musiikkijuhlayhdistykselle. Viime kesänä vaikutti siltä, että ihmiset lähtivät tapahtumiin vielä aika varovasti. Tuolloin saatiin loppuviikolla myös runsaita sateita, jotka verottivat yleisöä, ja Hiidenvuoren konsertti jouduttiin siirtämään kirkkoon. Tänä kesänä lauantai oli musiikkijuhlien superpäivä, kun kaikki kolme konserttia kaksinkertaistivat kävijämääränsä viime vuodesta.

”Pitkästä aikaa meillä oli täysipainoiset musiikkijuhlat. Korona-aika oli nyt jo takana, sää oli suotuisa ja ihmiset liikkuivat”, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Olli Pasila.

Pasila luonnehtii kesän 2023 festivaalia ohjelmaltaan monipuoliseksi. Vierailevat säveltäjät antoivat kansainvälistä sävyä, ja Yleisradio oli paikalla kahtena päivänä. Talkooväki koki yleisömäärän kasvun konkreettisesti töissään.

”Osin ikääntynytkin talkooväki ja yhteistyökumppanit jaksoivat yhä puurtaa kiitoksen ansaitsevalla tavalla. Kiitokset kuuluvat myös yleisölle, jota etenkin lauantaina oli ennätyksellisen runsaasti.”

Kaikkiaan Iitin musiikkijuhlien konserteissa ja tapahtumissa kävi lähes 3000 henkeä, kun tavoitteeksi oli uskallettu asettaa noin 2500. Kaikissa kirkkokonserteissa oli enemmän väkeä kuin lippujen ennakkomyynti antoi odottaa, ja Hiidenvuoren yökonsertti myytiin loppuun.

Musiikkijuhlayhdistyksen kaksiviikkoiseen taidenäyttelyyn kirkonkylän kesäkahvilassa sisältyi myös taidehuutokauppa, kun ministeri Pertti Salolainen lahjoitti esillä olleista luontovalokuvistaan teoksen yhdistykselle huutokaupattavaksi. Korkeimman tarjouksen tehnyt henkilö, joka saa taulun signeerauksineen omakseen, kertoo halunneensa teollaan tukea kulttuuritoimijoita.

Iitin musiikkijuhlat järjestetään jälleen 12.-15.6.2024.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

22.05.2024

Professori Pasi Räbinän ja taidekoordinaattori Moosa Myllykankaan näyttely Iitin musiikkijuhlille

Iitin musiikkijuhlien 2024 kuvataiteilijoita ovat kaksi Oulun seudun keskeistä kulttuurivaikuttajaa, Moosa Myllykangas ja Pasi Räbinä. Muun muassa pienteollisuuden jätemateriaaleista, metallista ja muovista pieniä ja suuria teoksia luova Myllykangas on tällä hetkellä myös Oulun asuntomessujen 2025 taidekoordinaattori.…