17.05.2021

Iitin musiikkijuhlat siirretty elokuulle

16. – 19. kesäkuuta pidettäväksi aiottu Iitin musiikkijuhlat -festivaali siirtyy elokuulle. Viiden konsertin kokonaisuus on tarkoitus toteuttaa 5.8. – 8.8., mikäli koronarajoitukset sen sallivat.

Kesäkuun ohjelmaan sisältyneet Verlan tehdasmuseon konsertit, joissa esiintyvät näyttelijä-laulaja Taneli Mäkelä ja Iitin festivaaliorkesteri, sekä Jukka Perkon yhtyeen konsertti Radalla-klubilla siirtyvät sellaisinaan elokuulle. Myös Hiidenvuoren konsertti aiotaan järjestää, samoin yksi kirkkokonsertti. Näihin konsertteihin jo ostetut liput ovat uusin päivämäärin voimassa edelleen.

Musiikkijuhlien avajaiskonsertti esiintyjinä Mikkelin kaupunginorkesteri solisteineen ja kapellimestarinaan Okko Kamu siirtyy kesään 2022. Tältä kesältä peruttuja konsertteja on kaikkiaan neljä, ja niihin liput ennakkoon ostaneisiin ollaan yhteydessä palautusten toteuttamiseksi.

Tapahtuman järjestämistä muodossa tai toisessa suunniteltiin Iitin musiikkijuhlayhdistyksessä pitkään. Harkinnassa oli useita malleja, joiden mukaan musiikkijuhlat olisi voitu toteuttaa alkuperäisessä aikataulussa. Viimeaikainen huonontunut epidemiatilanne Päijät-Hämeessä kuitenkin vähensi kesäkuun tilanteen ja yleisörajoitusten ennakoitavuutta, eikä yhdistyksen hallitus enää nähnyt mahdolliseksi jatkaa kesäkuun juhlien järjestämistä.

– Yhdistyksen hallitus piti konserttien järjestämistä rajoitetuin yleisömäärin myös taloudellisesti liian riskialttiina vaihtoehtona, varsinkin kun valtiovallan suunnittelemista tapahtumien tukimuodoista ei ole vielä valmiita päätöksiä, toteaa puheenjohtaja Olli Pasila.

Elokuun konserttien järjestelyistä, Hiidenvuoren ja kirkkokonsertin ohjelmasta sekä lipunmyynnin aloittamisesta tiedotetaan myöhemmin musiikkijuhlien kotisivuilla www.iittifestival.fi.