29.05.2023

Iitin musiikkijuhlat mukana Helsingin tuomiokirkon Kulttuuripitäjä Iitti -näyttelyssä

Iitin musiikkijuhlayhdistys on mukana eri kulttuuri- ja kotiseutujärjestöjen yhteistyönä järjestämässä Kulttuuripitäjä Iitti -näyttelyssä Helsingin tuomiokirkon kryptassa kesäkuussa. Näyttely avataan 1.6. medialle ja kutsuvieraille. Tilaisuuksissa esiintyvät Iitin musiikkijuhlien taiteellinen johtaja, pianisti Laura Mikkola ja tyttärensä, viulisti Fredrika Mikkola, 15.

Yleisölle näyttely avautuu perjantaina 2. kesäkuuta, joka oli Iitin kirkkopitäjän perustamispäivä vuonna 1539. Perustajana oli kuningas Kustaa Vaasa, joka yksitoista vuotta myöhemmin perusti valtakuntansa itäosaan myös Helsingin.

Kryptassa järjestetään ohjelmaa myös Kustaa Vaasan kuninkaaksi tulon 500-vuotisjuhlan päivänä 6. kesäkuuta sekä Helsingin kaupungin perustamispäivänä 12. kesäkuuta.

Kulttuuripitäjä Iitti -näyttely Helsingin tuomiokirkon kryptassa 2.–25.6. ja kunnantalolla Iitissä 1.7.–13.8.

Iitin musiikkijuhlien säveltäjätapaamisissa muutoksia

Säveltäjä Kimmo Hakola joutuu väitöskirjansa viimeistelykiireiden vuoksi jättämään Iitin musiikkijuhlat väliin. Aiemmin ilmoitetun ohjelman mukaisessa säveltäjätapaamisessa torstaina 15.6. liettualaisen Žibuoklė Martinaitytėn haastattelijana toimii Iitin musiikkijuhlilla usein vieraillut kapellimestari ja klarinetisti Eero Lehtimäki. Lehtimäki haastattelee myös ranskalaista säveltäjää Graciane Finziä perjantaina 16.6.

Säveltäjätapaamiset pidetään Iitin kirkonkylän kesäkahvilan näyttelytilassa, ja niihin on vapaa pääsy.

Iitin musiikkijuhlat 14.–17.6.2023

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

28.06.2023

Iitin musiikkijuhlat ylitti kävijätavoitteensa

Reilu viikko sitten päättyneiden Iitin musiikkijuhlien yleisömenestys oli jopa pienoinen yllätys järjestäjille eli Iitin musiikkijuhlayhdistykselle. Viime kesänä vaikutti siltä, että ihmiset lähtivät tapahtumiin vielä aika varovasti. Tuolloin saatiin loppuviikolla myös runsaita sateita, jotka verottivat yleisöä,…