29.05.2023

Iitin musiikkijuhlat mukana Helsingin tuomiokirkon Kulttuuripitäjä Iitti -näyttelyssä

Iitin musiikkijuhlayhdistys on mukana eri kulttuuri- ja kotiseutujärjestöjen yhteistyönä järjestämässä Kulttuuripitäjä Iitti -näyttelyssä Helsingin tuomiokirkon kryptassa kesäkuussa. Näyttely avataan 1.6. medialle ja kutsuvieraille. Tilaisuuksissa esiintyvät Iitin musiikkijuhlien taiteellinen johtaja, pianisti Laura Mikkola ja tyttärensä, viulisti Fredrika Mikkola, 15.

Yleisölle näyttely avautuu perjantaina 2. kesäkuuta, joka oli Iitin kirkkopitäjän perustamispäivä vuonna 1539. Perustajana oli kuningas Kustaa Vaasa, joka yksitoista vuotta myöhemmin perusti valtakuntansa itäosaan myös Helsingin.

Kryptassa järjestetään ohjelmaa myös Kustaa Vaasan kuninkaaksi tulon 500-vuotisjuhlan päivänä 6. kesäkuuta sekä Helsingin kaupungin perustamispäivänä 12. kesäkuuta.

Kulttuuripitäjä Iitti -näyttely Helsingin tuomiokirkon kryptassa 2.–25.6. ja kunnantalolla Iitissä 1.7.–13.8.

Iitin musiikkijuhlien säveltäjätapaamisissa muutoksia

Säveltäjä Kimmo Hakola joutuu väitöskirjansa viimeistelykiireiden vuoksi jättämään Iitin musiikkijuhlat väliin. Aiemmin ilmoitetun ohjelman mukaisessa säveltäjätapaamisessa torstaina 15.6. liettualaisen Žibuoklė Martinaitytėn haastattelijana toimii Iitin musiikkijuhlilla usein vieraillut kapellimestari ja klarinetisti Eero Lehtimäki. Lehtimäki haastattelee myös ranskalaista säveltäjää Graciane Finziä perjantaina 16.6.

Säveltäjätapaamiset pidetään Iitin kirkonkylän kesäkahvilan näyttelytilassa, ja niihin on vapaa pääsy.

Iitin musiikkijuhlat 14.–17.6.2023

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

22.05.2024

Professori Pasi Räbinän ja taidekoordinaattori Moosa Myllykankaan näyttely Iitin musiikkijuhlille

Iitin musiikkijuhlien 2024 kuvataiteilijoita ovat kaksi Oulun seudun keskeistä kulttuurivaikuttajaa, Moosa Myllykangas ja Pasi Räbinä. Muun muassa pienteollisuuden jätemateriaaleista, metallista ja muovista pieniä ja suuria teoksia luova Myllykangas on tällä hetkellä myös Oulun asuntomessujen 2025 taidekoordinaattori.…

03.01.2024

Kaksi kantaesitystä Iitin musiikkijuhlilla ensi kesänä

Iitin musiikkijuhlilla kuullaan kesäkuussa kaksi kotimaista kantaesitystä. Säveltäjä Jouko Tötterströmin uusi teos, V. A. Koskenniemen runoon Huomisehtoo perustuva melodraama, esitetään avajaiskonsertissa Iitin kirkossa. Teksti on Koskenniemen runokokoelmasta Elegioja vuodelta 1918. Teoksen lausuntaosuudesta vastaa näyttelijä Hannu-Pekka…