17.05.2010

Iitin musiikkijuhlat kesäkuussa

Kapellimestari Hannu Lintu, voittoisat nuoret solistit, monitoimimies Vladimir Mendelssohn, Eliassonin käyrätorvitrion Suomen ensiesitys, Lasse Pöysti jälleen aikuisten ja lasten satujen parissa…

Iitin musiikkijuhlilla on aiempina kesinä kuultu kaksi käyrätorvitrioa, J. Brahmsin ja G. Ligetin triot. Tänä kesänä on vuorossa Anders Eliassonin trion kotimainen ensiesitys viululle, käyrätorvelle ja pianolle. Viime kesänä koottiin Iitti Festival Orchestra; tänä kesänä Iitin kirkon lavalle kapuaa Kymi Sinfonietta johtajanaan Hannu Lintu. Frédéric Chopinin ja Robert Schumannin juhlavuodet näkyvät Iitin musiikkijuhlien ohjelmassa.

Yhtenä ”teemana” on Kuhmon Kamarimusiikin taiteellinen johtaja, alttoviulisti Vladimir Mendelssohn. Ohjelmassa on hänen sovituksiaan, ja hänen rekonstruoimansa Mozartin musiikkinäytelmä nähdään ja kuullaan maailmanperintökohde Verlan tehdasmuseossa. Mendelssohn myös esiintyy itse.

Näyttelijä, professori Lasse Pöysti tarjoilee nyt “iltasatuja” oikein kunnolla. Wanhassa Pappilassa Pöysti ja Laura Mikkola, piano, kertovat sekä Babar-norsun tarinan että musiikkisadun Pekka ja susi.

Lappeenrannan laulukilpailun voittajat, Marjukka Tepponen, sopraano, ja Waltteri Torikka, baritoni, kuuluvat hekin Iitin 2010 juhlien esiintyjäkaartiin, samoin Turun sellokilpailun nuori voittaja Tomas Nuñez-Garcés. Kuten myös mm. pianisti Roope Gröndahl, viulisti Petri Aarnio ja saksofonisti Jukka Perko.
Oman mausteensa kesän festivaaleille antaa Iitin yli 300-vuotiaan, akustiikaltaan hienon puukirkon katon uusimistyö. Lisää sivustolla

Iitin musiikkijuhlat 8. – 12.6.
Valtakunnallinen nuorison musiikkikurssi 9. – 19.6.

http://www.iittifestival.fi