03.01.2019

Iitin musiikkijuhlat 2019: Kolme kantaesitystä, kolme säveltäjävierasta

Iitin musiikkijuhlilla kuullaan tulevana kesänä kaikkiaan kolme uutta sävelteosta maailman kantaesityksinä. Ranskalainen David Chaillou, norjalainen Svein Hundsnes ja suomalainen Jouko Tötterström säveltävät musiikkijuhlien taiteelliselle johtajalle Laura Mikkolalle omistetut teokset, jotka kuullaan peräkkäisinä iltoina Iitin kirkossa. Muut säveltäjänimet kirkkokonserteissa ovat klassista klassisempia kuten Bach, Beethoven, Mozart, Schubert, Debussy ja Sibelius.

 

Trion Mikkola–Lampenius–Kivilaakso ensiesiintyminen Suomessa

Iitin festivaalin yleisö pääsee kuulemaan upouutta triokokoonpanoa, johon kuuluvat musiikkijuhlien taiteellinen johtaja, pianisti Laura Mikkola, viulisti Linda Lampenius ja sellisti Perttu Kivilaakso. Trion ensiesiintyminen tapahtuu helmikuussa Tukholmassa. Suomessa trio esiintyy ensimmäisen kerran Iitin musiikkijuhlien avajaiskonsertissa, jossa se soittaa Tšaikovskin a-molli-pianotrion.

 

Juha Vainio -konsertti Verlan tehdasmuseossa

Myös Iitissä muistetaan lauluntekijä Juha Vainiota, jonka syntymästä tuli viime vuonna kuluneeksi 80 vuotta. Verlan tehdasmuseon Junnu Vainio -konserteissa orkesterin solistina on näyttelijä ja laulaja Taneli Mäkelä.

Iitin kirkon ja maailmanperintökohde Verlan lisäksi konserttipaikkana on Saukonkallion tanssilava, jolla on luvassa monipuolista musiikillista iloittelua. Professori Eero Tarastin pidetty Wagner-luento saa jatkoa kylätalossa. Festivaali huipentuu perinteisesti Hiidenvuoren yökonserttiin, jossa esiintyvät Jeni Packalén, mezzosopraano ja Tuomas Katajala, tenori pianistina Risto Lauriala. Yökonsertin jälkeen sunnuntaina on ohjelmassa vielä vierailukonsertti Nastolan kirkossa Lahdessa. Iitin musiikkijuhlat järjestää jälleen myös taidenäyttelyn kirkonkylän kylätalossa.

 

Iitin musiikkijuhlat 12.–15.6.2019

Taidenäyttely 4.–17.6.2019

Valtakunnallinen nuorison musiikkikurssi 7.–16.6.2019

www.iittifestival.fi