16.03.2016

Iitin musiikkijuhlat 2016 nostaa esiin pohjoismaisen musiikin ja esittelee muusikoita Skandinaviasta

Iitin musiikkijuhlien taiteellinen johtaja, pianisti Laura Mikkola tuo tulevana kesänä Iittiin taiteilijavieraita erityisesti Skandinaviasta. Keskeisiä esiintyjiä ovat norjalaissyntyiset Ensemble Ernst -orkesteri kapellimestarinaan Thomas Rimul ja baritoni Bård Bratlie sekä ruotsalainen viulisti Per Enoksson. Professori Eero Tarastin luennon aiheena on skandinaavinen musiikki, ja Puimala-konsertit on nimetty ”skandinaavisiksi juhliksi”.

16-jäsenisen Ensemble Ernstin vierailu Iitissä on sen ensiesiintyminen Suomessa. Iitin kirkon konserteissa kuullaan pohjoismaisista säveltäjistä Sibeliusta, Griegiä, Saariahoa ja Tveittiä. Bratlie laulaa perjantaikonsertissa Musorgskin Kuoleman lauluja ja tansseja norjalaisen Trygve Brøsken sovituksena. Kokonaan pohjoismainen festivaalin ohjelmisto ei ole, vaan mukana on myös Beethovenin, Brahmsin ja Tsaikovskin teoksia.

Musiikkijuhlien avajaiskonsertti pidetään Iitin kirkossa 16. kesäkuuta. Festivaali käynnistyy edellisiltana Verlan tehdasmuseossa, jossa esiintyy saksofonisti Jukka Perko Hurmio 2016 -ohjelmineen teemana ”Terävintä Kärkeä ja sävelten vuolasta Virtaa”. Juhlat huipentavassa Hiidenvuoren yökonsertissa esiintyvät sopraano Mia Huhta, basso Heikki Orama ja pianisti Risto Lauriala.

Lippujen ennakkomyynti käynnistyy 1. maaliskuuta.