18.02.2019

Ihmiset liikkeellä Tampereen elokuvajuhlilla 2019: Benin Cityn ja järjestöaktiivi Itohan Okundayen terveiset

Maailman ihmiset ovat liikkeellä. Tampereen elokuvajuhlilla maaliskuussa keskustellaan migraatiosta ja kotoutumisesta asiantuntijoiden ja elokuvantekijöiden kesken. Mukana keskustelussa on mm. norjalainen elokuvaohjaaja Ali Parandian (No Man Is an Island, Norja 2017), jonka elokuva nähdään myös Ihmiset liikkeellä -näytöksissä. Ihmiset liikkeellä -seminaari järjestetään Werstaan auditoriossa perjantaina 8.3. klo 14:00.

Oheisnäytöksenä on FinnWID – Naiset kehitystyössä ry:n Toisenlaisia tarinoita -hankkeen Nigerian Benin Cityssä kuvaamia ihmiskaupan vastaisten toimijoiden haastatteluja ja nigerialaisia ihmiskaupasta varoittavia lyhytelokuvia. Screening Roomissa on esillä ihmiskaupan vastaisia julisteita Benin Citystä.

Tapahtuman videot antavat äänen myös nigerialaiselle ihmiskaupan uhrille Itohan Okundayelle. Itohan on ollut vaikuttamassa Toisenlaisia tarinoita -hankkeen syntymiseen, mutta on nyt saanut kielteisen oleskelulupapäätöksen, ja odottaa käännytystä Italiaan. Itohanin tilanteesta ovat lähiaikoina uutisoineet mm. yle ja Hufvudstadsbladet.

Tampereen elokuvajuhlat katsoo, että elokuvassa ovat yhtä tärkeitä etiikka ja estetiikka. Yhtenä festivaalin toistuvana teemana ovat olleet migraation ja pakolaisuus. Ihmiset liikkeellä on Tampereen elokuvajuhlien ja Pirkanmaan elokuvakeskuksen (PEK) yhteinen hanke, jonka tavoitteena on edistää maahanmuuttajien kotoutumista ja lisätä ymmärrystä migraation yhteiskunnallisista vaikutuksista.

Hanke on rahoitettu Frame, Voice, Report! -tuella.

Tampereen elokuvajuhlien monipuoliset oheistapahtumat- ja näytökset on julkistettu.

Ihmiset liikkeellä -seminaari ja Toisenlaisia tarinoita -oheisnäytös järjestetään vain englanniksi. Ihmiset liikkeellä hankkeen osana elokuvajuhlilla nähdään myös PEKin Elokuva välineenä -työpajojen elokuvia, joissa pääosissa ovat kotouttavat toimijat, maahanmuuttajat sekä heille suunnatut työpajat.

Ihmiset liikkeellä -näytöksissä nähdään elokuvat:
Our Life as Refugee Children in Europe – ohjaus Silvia Venegas Venegas, Espanja 2018
Facing Mecca – ohjaus Jan-Eric Mack, Sveitsi 2017
Doctor Co – ohjaus Lysander Wiering, Alankomaat 2017
Sykkelfugl – ohjaus Odveig Klyve, Kari Klyve-Skaug, Norja 2018
No Man Is an Island – ohjaus Ali Parandian, Norja 2017

Tampereen 49. elokuvajuhlat järjestetään 6. – 10.3.2019.