17.03.2015

Ihminen ja Kosmos keskusteleva kulttuuritapahtuma 20. kerran

Ihminen ja Kosmos aloitti Kuhmossa talvella 1996.  Tuolloin Seppo Kimanen ja Tuulikki Karjalainen saivat houkutelluksi paikalle ryhmän Oulun yliopiston professoreita alustamaan, keskustelemaan sekä nauttimaan talvisesta Kuhmosta ja laadukkaasta musiikista.  Taiteen ja tieteen tekijöiden vuoropuhelu tärkeistä aiheista innosti alusta alkaen myös yleisöä, joista monet kokivat saaneensa Kosmos-tapahtumassa jotain ainutlaatuista.  Tapahtuman historia on koottu oheiseen liitteeseen.

Ajattelun, keskustelun, uskaltaisiko sanoa ihmisyyden ja elämän laadun herkkuja ollaan jälleen tarjoamassa kaikille kiinnostuneille 20.-22.3.2015.  Ohjelma alkaa pe 20.3. klo 15.00 Markku Heikkisen ohjaaman Olipa kerran seminaari -elokuvan ennakkonäytöksellä ja jatkuu Suomen Akatemian tiedekahvilalla, konserteilla ja keskustelutilaisuuksilla päättyäkseen loppukeskusteluun ja päätösmusiikkiin su 22.3. aamupäivällä.

Alustusten ja keskustelujen teemana on tällä kertaa Raja.  Tällä alustajajoukolla on saatavissa teemaan monenlaisia näkökulmia.  Aina on Kosmoksen tilaisuuksissa voitu luottaa myös siihen, että yleisön joukossa on niitä, joilla on painavaa sanottavaa.  Keskustelemiseen ei ole kuitenkaan pakkoa, vain kuunnellakin saa.

Kuhmon Kamarimusiikki on valinnut tälläkin kerralla konserttien esiintyjiksi mainioita muusikkoja ja konserttien taiteelliseksi sisällöksi teoksia aina Bachin tuotannosta Kaija Saariahoon asti.  Jean Sibelius on tänä juhlavuotenaan esillä useammankin teoksen voimin.

Valtaosin Kosmoksen tilaisuudet ovat vapaapääsyisiä.  Lippuja myydään elokuvaesitykseen 20.3. (5 €) sekä perjantai- ja lauantai-iltojen suuriin konsertteihin (20/15 €).  Tapahtuman ohjelmaesite on myös ohessa.

Ihminen ja Kosmos 20.−22.3.2015