19.07.2021

Hybridijuhlana toteutettu Kaustisen kansanmusiikkijuhlat täytti odotukset

Hybridimuotoisena toteutettu kansanmusiikkijuhla lunasti odotukset ja mahdollisti yleisölle verkko-osallistumisen lisäksi elävän musiikin ja tanssin kokemuksen. Monipuolinen ohjelma herätti kiinnostusta Suomen lisäksi laajasta ulkomailla.

VirtuaaliKaustisen suosio kasvoi viime vuodesta, pelimannimusiikin ja kansantanssin valtakunnallinen harrastajakenttä osallistui aktiivisesti VirtuaaliKaustisen ohjelmaan. Kaikkiaan 170 esiintyjäryhmää lähetti VirtuaaliKaustisen pelimanniohjelmaan yhteensä 448 videota. Monipuolinen virtuaaliohjelma sisälsi lisäksi suoratoistettuna konsertteja, yhteissoittoja ja keskustelutilaisuuksia, mestarisoittoja, lasten ohjelmaa, työpajoja, luentoja ja ohjeisohjelmaa sekä kansainvälistä ohjelmaa, virtuaalisen ohjelman kokonaiskeston ollessa yli 104 tuntia.

Yleisötilaisuuksia festivaalipuistossa ja Kaustinen-salissa järjestettiin yhteensä 26.  Yleisötilaisuuksiin ja virtuaalisesti toteutettuihin konsertteihin myyntiin yhteensä 3741 lippua, kokonaiskäyntimäärän ollessa 9261.

Toiminnanjohtaja Valtteri Valo on tyytyväinen suunnitellusti toteutuneeseen viikkoon: ”Pelimannien osallistuminen VirtuaaliKaustiseen ylitti odotukset, sekä volyymi että laatu kasvoivat edellisestä vuodesta. Olemme myös kiitollisia esiintyjille ja yleisölle yhteistyöstä terveysturvallisen tapahtuman järjestämisen onnistumisesta.”.

”Saavutimme tärkeimmät tavoitteemme viikon aikana, juhla toteutettiin sopeutettuna viranomaismääräyksiin ja sovellettuna vallitseviin olosuhteisiin. Katsomme luottavaisesti tulevaisuuteen kohti ensi kesän juhlia, valmistelut ovat täydessä vauhdissa.” toteaa järjestäjätahon, Pro Kaustinen ry.:n hallituksen puheenjohtaja Ira Korkala.

Kaustisen Folk Music Festival järjestetään seuraavan kerran festivaalipuistossa vuoden kuluttua 11.–17.7.2022.