26.07.2016

Korsholman Musiikkijuhlien teemana Vaellusvuodet

Korsholman Musiikkijuhlat alkavat nyt jo perinteiseen tapaan heinäkuun viimeisenä keskiviikkona ja ohjelmassa on festivaaliavaus Vaasan Rewell-centerissä klo 15, Einar Englund -aiheinen esitelmä festivaalikeskus Culturumissa klo 18 ja avajaiskonsertti klo 19 Vaasan kirkossa, jossa esiintyvät Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri Sakari Oramon johdolla. Musiikkijuhlien vuoden teema on Vaellusvuodet ja ohjelmassa on paljon lähtemiseen, matkustamiseen ja vaeltamiseen liittyviä teoksia. Vuoden maantieteellinen keskipiste on musiikissa Wien ja useat wieniläissäveltäjät Wolfgang Amadeus Mozartista Erich Korngoldiin saavat tilaa ohjelmassa. Vuoden teemasäveltäjä on Suomalais-ruotsalainen Einar Englund, jonka syntymästä tuli kesäkuussa kuluneeksi 100 vuotta.

Grande opening

Vaasan kauppakeskusten kruunujalokivessä Rewell Centerissä kajahtaa keskiviikkona klo 15 festivaaliavaus. Musiikkijuhlayhdistyksen puheenjohtaja Bo Kronqvist avaa festivaalin lyhyellä tervetuliaispuheella ja sen jälkeen Pohjanmaan vaskisoittajien parhaimmistosta koostuva Ostrobothnia Brass Quintet esittää musiikkia Giovanni Gabrielista Armas Järnefeltiin ja Bo Kronqvist osallistuu vaskikvintetin musisointiin lausumalla Jack Mattssonin Vandrande själar -teoksen tekstin.

Vapaa pääsy

Avajaiskonsertin pitopaikkana Vaasan kirkko

Suunnilleen aatamin ajoista saakka on Korsholman Musiikkijuhlien avajaiskonsertti pidetty Mustasaaren kirkossa. Tänä vuonna tähän tulee muutos ja avajaiskonsertti on Vaasan kirkossa Vaasan keskustassa keskiviikkona klo 19. Esiintymässä on Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri Sakari Oramon johdolla, solistina nuori, Tšaikovski-kilpailussa menestynyt hollantilais-suomalainen sellisti Jonathan Roozeman. Konsertti alkaa Einar Englundin vuonna 1976 jousille ja lyömäsoittimille sävelletyllä Sinfonialla nro 4, jonka lisänimi on Nostalginen. Ennen väliaikaa Jonathan Roozeman soittaa Luigi Boccherinin Sellokonserton B-duuri G.482. Konsertin toisella puoliskolla soi tšekkiläinen romantiikka, nimittäin Antonín Dvořákin Serenadi jousille E-duuri op. 22.

Liput 27/23/13 €

Luentoa pukkaa

Ennen avajaiskonserttia, klo 18 esitelmöi MuM Wivan Nygård-Fagerudd Einar Englundista festivaalin hermokeskuksessa Culturumissa, aivan Vaasan kirkon vieressä. Kesäkuussa tuli kuluneeksi 100 vuotta Englundin syntymästä ja myös Korsholman Musiikkijuhlat juhlistaa hänen merkkivuottaan useassa konsertissa. Esitelmän jälkeen on helppo siirtyä kadun toiselle puolelle kirkkoon kuulemaan Englundin sinfoniaa ja muuta avajaiskonsertin ohjelmaa.

Vapaa pääsy

www.korsholmmusicfestival.fi

Liput ovelta ja Studio Ticketistä, puh. 0700 96525, studioticket.fi