24.03.2011

Huippuyhtyeet kilpailevat Tampereen Sävelessä kesäkuussa

Yhtyelaulukilpailun loppukilpailuun selviytyi 14 yhtyettä kymmenestä maasta. Karsintaan ilmoittautui kaikkiaan 28 yhtyettä. Finalistit valittiin äänitteiden perusteella.

– Finalistien taso on korkea, ja osallistujamaita on tänä vuonna entistä useampia, sanoo festivaalin taiteellinen johtaja Jussi Chydenius.

Loppukilpailuun valitut yhtyeet:
Cappella’A, Liettua
Chillin, Viro
Egregor Vocal, Ranska
J.A.M., Suomi
Kakkarat, Suomi
Lauluyhtye Gello, Suomi
Novy vek, Venäjä
Postyr, Tanska
Real Close, Saksa
Sonic Suite, Saksa
The English Vocal Consort of Helsinki, Suomi
Vocal Magic Cancún, Meksiko
Vocal Motion Six, Namibia
Vocal Siete, Espanja

Yhtyelaulukilpailu järjestetään Tampere-talon Pienessä salissa keskiviikkona 8.6.2011. Tarkka aikataulu julkaistaan toukokuussa. Yleisöllä on kilpailuun vapaa pääsy. Yhtyelaulukilpailun päätöskonsertti palkintojenjakoineen on vuorossa torstaina 9.6.2011 klo 17.30 Tampere-talon Pienessä salissa. Liput 20/15e.

Tampereen Sävelen Kuorokatselmukseen ilmoittautui 49 kuoroa, joista 13 tulee ulkomailta. Mukana on kuoroja Venäjältä, eri puolilta Eurooppaa ja jopa Singaporesta saakka. Laulamaan saapuu niin nais- ja mieskuoroja, sekakuoroja kuin lapsikuorojakin. Kuorokatselmus käydään Tampere-talon Isossa salissa keskiviikosta lauantaihin 8.–11.6.2011, ja siihen on vapaa pääsy. Tuomariston valitsemia parhaita kuoroja kuullaan Kuorokatselmuksen päätöskonsertissa samassa paikassa sunnuntaina 12.6.2011. Liput 15/10e.

Tampereen Sävel järjestetään 8.-12.6.2011.

httop://www.tamperemusicfestivals.fi/vocal