19.03.2009

Huippuviulisti Massimo Quarta Loviisan Sibeliuspäiville

Loviisan Sibeliuspäivät viettää 20-vuotisjuhlaansa 3.-6.6.2009. Taiteellinen johtaja Jan-Erik Gustafsson, joka on luotsannut päiviä 12 vuotta, on valinnut juhlavuoden teemaksi Haydn (200 v. kuolemasta) – Mendelssohn (200 v. syntymästä). Tänä vuonna Loviisassa esiintyy 11 taidokasta, kansainvälistä muusikkoa, viulistit Arvid Engegård (Norja), Atle Sponberg (Norja), Nonna Knuuttila ja Massimo Quarta (Italia), alttoviulistit Juliet Jopling (Norja) ja David Quiggle (USA), sellistit Jan-Erik Gustafsson ja Adrian Brendel (Iso-Britannia), kontrabasisti Knut Erik Sundquist (Norja) sekä Mika Väyrynen (harmonikka ja bandoneon) ja pianisti Alexander Melnikov (Venäjä).

Tänä vuonna myös lapsiyleisö on otettu huomioon. Lauantaina 6.6. klo 15 liikuntahallissa esiintyy Siina ja Taikaradio. Siina on tehnyt syksystä 2006 lähtien yhteistyötä Ylen Tv2:sen lastenohjelmatuotannon kanssa ja on juuri aloittanut Pikku Kakkosella Nuottiavain-visailun vetämisen.

Konsertteja on yhteensä kahdeksan, ja niitä kuullaan kuudessa eri paikassa. Loviisan kirkon lisäksi vieraillaan Pernajan kirkossa. Bongan linnan Riitta Nelimarkan gallerian konsertti on aina ollut loppuunmyyty samoin kuin Loviisan raatihuonekin. Avajaiskonsertissa Loviisan kirkossa 3.6. klo 19 kuullaan festivaalin kantaesitys, Jouni Kaipaisen teos ”Placido” sooloharmonikalle, jonka esittää taidokas Mika Väyrynen.

Perinteinen kevyempi konsertti on perjantai-illan tangokonsertti ”Satumaa”, jota voi kuunnella 5.6. alkaen klo 22 Hotelli Degerbyssä. Silloin Atle Sponberg, Mika Väyrynen ja Knut Erik Sundquist heittävät vapaalle ja unohtavat kamarimusiikin nuottinsa.

Lipunmyynti on käynnistynyt.

Loviisan Sibeliuspäivät järjestetään 3.-6.6.2009.

Etusivu