10.06.2014

Huippukaartiin nostettu Musiikkijuhla Sommelo lähestyy

Kansainvälistäkin mielenkiintoa saaneen festivaalin liput ovat jo myynnissä

Vajaan kuukauden kuluttua käynnistyvä Musiikkijuhla Sommelo on jälleen noteerattu yhdeksi maailman parhaista musiikkifestivaaleista. Maailmanmusiikkialan kärkilehtiin kuuluva brittiläinen Songlines nosti listauksessaan Sommelon 25 parhaan kansainvälisen festivaalin joukkoon. Ainutlaatuisen paikkansa Suomen tapahtumakartalla vakiinnuttanut Sommelo on ainoa listalle päässyt suomalaisfestivaali.

2.–6. heinäkuuta Kainuussa ja Vienan Karjalassa yhdeksättä kertaa järjestettävän Sommelon monipuolinen ohjelmisto tarjoilee yleisölleen jälleen aimo kattauksen sekä perinteistä että modernia kansanmusiikkia kahden puolen itärajaa. Tämänvuotisen festivaalin esiintyjänimiä ovat mm. Ruthie Dornfeld Trio, Alamaailman vasarat, Kaj Chydenius & Ritva Sorvali, Markku Lepistö Trio, Pekko Käppi, Tuomas Rounakari Pauliina Syrjälä, ja Satuja soitosta live!. Yksi Sommelon kohokohdista koetaan avajaispäivänä 2. heinäkuuta, kun Värttinä räväyttää tämän kesän ainokaisen Suomen esiintymisensä ainutlaatuisessa akustisessa konsertissa Kuhmo-talon Lentua-salissa. Kansainvälistä väriä festivaalin ohjelmaan tuovat vietnamilaiset, ranskalaiset ja venäläiset esiintyjäryhmät.

Konserttien lisäksi Sommelon rikkaassa festivaaliohjelmassa on jälleen luvassa myös musiikkikursseja, ja kesän festivaaliteemat – Karhu, Kantele ja Euroopan syrjäkylät – kulkevat käsittelyissä Sommelon seminaareissa. Lisäksi kantele-teema muodostaa oman erillisen kokonaisuutensa, Kantelefoorumin, Sommelon sisälle. Koko perheen kesätapahtumana tunnettua Musiikkijuhla Sommeloa on järjestetty Kainuussa ja Vienan Karjalassa vuodesta 2006 lähtien. Sommelon keskiössä ovat runolaulu sekä muut vanhat ja uudet kansanmusiikin muodot. Festivaalin taiteellisena johtajana on alusta saakka toiminut Taito Hoffrén.

Kesän Sommelo-ohjelmisto on jo ennakkoon herättänyt laajaa kiinnostusta, ja liput konsertteihin ovat jo myynnissä. Musiikkijuhla Sommelo on mukana ensi viikolla Helsingin Senaatintorilla järjestettävässä Kainuu Helsingissä -tapahtumassa 13.–15.6.2014.

Ohjelma kokonaisuudessaan: www.sommelo.net

Liput: ennakkoon www.lipputoimisto.fi ja Kuhmo-talo (08) 615 55451, ja ovelta.