26.06.2009

Huikea synttäriviikko Jyväskylän Kesässä 6.-12.7.2009

Mäki-Matin perhepuisto täyttää tänä kesänä 30 vuotta. Useita vuosia jatkunut yhteistyö Jyväskylän Kesän kanssa huipentuu yhdessä rakennettuun synttäriviikon ohjelmaan, josta jokainen perheenjäsen voi poimia mieleisensä.
Perhepuisto on tämän päivän yhteisöllinen malli entisaikojen pihoista. Vehreässä ympäristössä voi nauttia kesästä. Siellä voi osallistua yhteisiin tapahtumiin tai viettää aikaa rauhassa omalla porukalla.

Synttäriviikon maanantaina Mäki-Matin puiston keskelle pystytetään Jyväskylän Kesän punavalkoinen Sirkusteltta, jossa viikon aikana esiintyvät mm. Jakobin sirkus, Sirkus Helium ja Rouva Pöljander. Klovneriaa ja jonglöörausta yhdistävässä sympaattisessa Jakobin sirkuksessa ison henkilökunnan korvaa rajaton kekseliäisyys. Sirkus Helium puolestaan vyöryttää näyttämölle hauskan hahmon toisensa jälkeen. Runotoosassa Rouva Pöljander runottelee Pikkukakkosen Pulputinpannussa syntyneitä riimejä, sekä keksii uusia runoja yhdessä lasten kanssa.

Puistossa on ohjelmaa aamusta iltaan ja joka päivälle oma teemansa vauvakarnevaaleista suureen seikkailuun. Synttäriviikko päättyy sunnuntaina Koko perheen puistopäivään, jonka kohokohta on yhteinen aarteen etsintä.
Perhepuiston päivittäisiin maksuttomiin tapahtumiin kuuluvat mm. saippuakuplasinfonia ja Satuteltan runoratsun hirnahdus. Joka päivä on Neiti Lindénin opastettu kävelykierros Muistoja puistosta, johon toivotaan myös kävijöiden omia muistoja. Kahvila Pikku-Maija on avoinna koko päivän.

Etusivu