24.04.2020

Hippaloiden hiilijalanjälki on tänä vuonna nolla -koronatilanne perui festivaalin kokonaan

Lasten taidefestivaali Hippalot on peruttu tulevalta kesältä. Hämeenlinnan Verkatehtaalla 30.7.-2.8. järjestettäväksi suunniteltu festivaali on peruttu. Yleisön, esiintyjien ja työntekijöiden turvallisuus ja hyvinvointi ovat Hippaloille ensiarvoisen tärkeitä asioita, eikä niitä voida taata vallitsevassa koronavirustilanteessa.

Hippaloiden peruminen on surullinen ja raskas päätös Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARXille. Festivaali on järjestetty keskeytyksettä vuodesta 1978 saakka. Työtä tämän kesän festivaalin eteen jo tehty melkein vuoden verran lukuisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Yleisön lisäksi tilanne koskettaa myös lukuisia artisteja ja yhteistyökumppaneita. Hippalot on äärimmäisen pahoillaan tilanteesta.

Tänä vuonna Hippaloiden teemana olisi ollut ekoilu. Ekologisuuden tavoite toteutuu aiottua paremmin, sillä perutun festivaalin hiilijalanjälki lähenee nollaa. Hippaloille suunniteltuja lastenkulttuurisisältöjä tullaan näkemään Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARXin toiminnassa tämän vuoden aikana, niiltä osin kuin se on mahdollista.

43. Lasten taidefestivaali Hippalot järjestetään Hämeenlinnan Verkatehtaalla 29.7.-1.8.2021.