25.02.2013

Hip hop -tähti Kendrick Lamar ja soul-lupaus Michael Kiwanuka Pori Jazziin

Yhdysvaltalainen hip hop -sensaatio Kendrick Lamar (25) ja brittiläinen soulmuusikko Michael Kiwanuka (24) ovat Pori Jazzin uusia kiinnityksiä ensi kesäksi. Molemmat artistit esiintyvät Kirjurinluodon LP48!-konserttiteltassa lauantai-iltana 20. heinäkuuta. Konsertin kolmas esiintyjä on kotimainen rap- ja R&B-kaksikko Karri Koira & Ruudolf.

Kalifornialainen rap-artisti Kendrick Lamar on hip hop -musiikin tämän hetken kuumin nimi. Hänen viime lokakuussa julkaistu toinen studiolevynsä ”Good kid, m.A.A.d city” nousi heti ensimmäisellä julkaisuviikollaan Billboard 200 -listan kakkoseksi. Albumi sijoittui toistuvasti kärkitiloille, kun maailman merkittävimmät musiikkimediat listasivat vuoden 2012 parhaita levyjä. Kendrick Lamar on tehnyt yhteistyötä myös mm. Dr. Dren, Busta Rhymesin, Lady Gagan ja Pharrell Williamsin kanssa.

Toinen Poriin saapuva tulevaisuuden tähti on Michael Kiwanuka. Musiikkialan vaikuttajat valitsivat hänet BBC:n järjestämässä äänestyksessä (BBC Sound of 2012) vuoden lupaukseksi 2012. Michael Kiwanukan musiikki on tyyliltään folkahtavaa popsoulia. Kiwanukan persoonallisen ja soulahtavan retroäänen vuoksi häntä on verrattu muun muassa Otis Reddingiin ja Van Morrisoniin.

Michael Kiwanukan viime vuonna ilmestynyt Home Again -albumi on saanut musiikkikriitikoilta poikkeuksellisen myönteisen vastaanoton. Albumi nousi top 10 -listoille muun muassa Englannissa, Ranskassa, Hollannissa ja Belgiassa.

Konsertin liput, 36 €, ovat myynnissä 25. helmikuuta alkaen.

Pori Jazz 2013:n (13. – 21.7.) ohjelmakokonaisuus julkaistaan huhtikuun ensimmäisellä viikolla.

http://www.porijazz.fi