07.08.2012

Henri Sigfridsson Korsholman Musiikkijuhlien taiteelliseksi johtajaksi

Korsholman Musiikkijuhlien 2012 viimeiset konsertit lähestyvät. Mustasaaren kulttuuritalon soitua iltapäivällä Musiikkijuhlat huipentuvat keskiviikkoiltana 8.8. klo 19 Vaasan kirkossa pidettävään konserttiin. Taiteellisen johtajan 2012, Marko Ylösen aikakausi päättyy ja taiteellinen johtaja 2013, Henri Sigfridsson astuu ruoriin. Taiteilijat kohtaavat toisensa päätöskonsertin lavalla.
Iltapäivä Mustasaaren kulttuuritalossa.

Keskiviikkona klo 13 Mustasaaren kulttuuritalossa esiintyy kokeneita konkareita ja ihasteltuja nuoria tähtiä. Christian Altenburger –viulu, Martti Rautio –piano, Zoran Marković –kontrabasso, Jakob Koranyi –sello ja Artende-kvartetti valloittavat lavan. Ohjelman aloittaa ja lopettaa Claude Debussyn sonaatti. Ensimmäisenä Sonaatti viululle ja pianolle G-duurissa ja viimeisenä Sonaatti sellolle ja pianolle D-duurissa. Kumpikin välittää impulsiivista, miltei rapsodista tunnelmaa, vaikka molemmat ovat itse asiassa suunniteltu ankaran kurinalaisiksi teoksiksi. Toshio Hosokawan Jousikvartetto Blossoming vuodelta 2007 syntyi kukkivan lootuskukan innoittamana.
– Liput 20 / 17 €, bussikuljetus Vaasan kaupungintalolta klo 12.30

Päätöskonsertti Vaasan kirkossa

Vuoden 2012 päätöskonsertissa keskiviikkona klo 19.00 soittavat Vaasan ja Seinäjoen kaupunginorkesterit johtajanaan kapellimestari Hannu Lintu. Illan solisteja Vaasan kirkossa ovat viulisti Karen Gomyo, sellisti Marko Ylönen ja pianisti Henri Sigfridsson.

Konsertti alkaa Musiikkijuhlien kunniavieraan, säveltäjä Toshi Ichiyanagin Sinfonialla nro 8. Revelation 2011 nimeä kantava sinfonia sävellettiin maanjäristyksen ja sitä seuranneen tuhoisan tsunamin jälkeen. Ichiyanagi arvioi itse, että sinfonia on eräänlainen käännekohta hänen urallaan ja tulee vaikuttamaan myös tuleviin teoksiin. Sergei Prokofievin Sinfonia nro 1 D-duurissa, op. 25 on ensimmäinen säveltäjän sinfonioista ja samalla yksi varhaisimmista esimerkeistä uusklassismin aallosta. Konsertti-illan ja Korsholman Musiikkijuhlat 2012 päättää Ludvig van Beethovenin Kolmoiskonsertto viululle, sellolle ja pianolle C-duurissa, op.56. Kolme vahvaa solistia Hannu Linnun johtaessa takaavat kamarimusiikin juhlaa orkesterin mittakaavassa.
– Liput 25 / 22 €

Uudeksi taiteelliseksi johtajaksi Henri Sigfridsson

Korsholman Musiikkijuhlien hallitus on valinnut Musiikkijuhlien uudeksi taiteelliseksi johtajaksi pianistikomeetta Henri Sigfridssonin. Hänellä on näkyvä asema muun muassa Keski-Euroopan ja Japanin lavoilla. Huomattavan kansainvälisen kilpailumenestyksen jälkeenkin Sigfridsson on edelleen uusia polkuja etsivä ja haasteita kaihtamaton taiteilija.

Musiikkijuhlakahvila Kaffehuset August

”Matkalla Pietarista Sao Pauloon” on päätöspäivän 8.8. ilmaiskonsertin otsikko Musiikkijuhlakahvilassa. Musiikista vastaavat vaasalaiset viulistit Ville Mankkinen ja Ninja Jakobsson sekä pianisti Noora Tuominen. Musiikkijuhlakahvilan konsertteihin on vapaa pääsy.

http://www.korsholmmusicfestival.fi