19.11.2020

Henkilövaihdoksia Kuopio Tanssii ja Soissa

Toiminnanjohtaja ja puheenjohtaja vaihtuvat

Kuopio Tanssii ja Soi ry:n puheenjohtaja vaihtuu. Markkinointijohtaja Kirsi Soinisen 6-vuotiskausi hallituksen puheenjohtajana päättyy. Vuoden 2021 alussa puheenjohtajana aloittaa Mika Sutinen. Sutinen on ensimmäinen puheenjohtaja, joka tulee yhdistyksen johtoon yritysmaailmasta.

”Kävimme valintatyöryhmän kanssa perusteellisen keskustelun siitä, mitä Kuopio Tanssii ja Soi:n uudelta puheenjohtajalta odotetaan. Oli molemmin puolin tärkeätä varmistua, että hallituksen odotukset ja minun edellytykseni vastata näihin odotuksiin olivat keskenään tasapainossa. Kun näin todettiin olevan, oli päätös helppo. Kuopio Tanssii ja Soi on kuitenkin alueen kansallisen ja kansainvälisen näkyvyyden kärkitapahtuma, ja merkityksellisyydessään aivan omassa sarjassaan. Valinta Kuopio Tanssii ja Soi:n puheenjohtajaksi on sekä kunnia että myös henkilökohtainen mahdollisuus oppia jotakin kokonaan uutta. Tulemme tekemään töitä hallituksen ja koko tapahtumaorganisaation kanssa sen eteen, että tapahtuman täysi potentiaali saadaan hyödynnettyä niin tanssitaiteen kun Kuopionkin näkökulmasta”, kommentoi Mika Sutinen, joka on tehnyt pitkän uraan yritysjohtajana ja hallitustoiminnan ammattilaisena.

Yhdistyskokous teki 18.11. myös muita henkilövalintoja hallitukseen. Erovuoroisten sijalle valittiin myyntijohtaja Elena Chiksoeva, apulaisrehtori Elina Vetoniemi ja kauppias Sirpa Karppi . Aiemmin valittuina hallituksessa jatkavat rehtori Minna Palokangas, hallintojohtaja Tuomo Meriläinen, terveydenhoitaja Leila Savolainen (vpj) ja yhdistyskehittäjä Katriina Lahti.

Vuoden 2021 aikana myös yhdistyksen pitkäaikainen toiminnanjohtaja vaihtuu. ” Ikävuodet päivätyön saralla alkavat olla finaalissa ja on aika siirtyä täysipäiväiseksi saunanlämmittäjäksi. Festivaali voi hyvin, jos tämä covidaika jätetään huomiotta. Tuleva vuosi on hyvä sauma henkilövaihdokselle ja luonnolliselle uudistumiselle, vuoden 2021 festivaali on näillä näkyminen viimeiseni toiminnanjohtajan roolissa”, toteaa vuonna 1996 festivaalilla aloittanut Anna Pitkänen. Hän on luotsannut festivaalia lähes puolet sen yli 50-vuotisesta taipaleesta.

”Nämä vuodet festivaalilla ovat nyt melkoista henkilövaihdoksien rumbaa. Vaihdoksia on valmisteltu useamman vuoden aikajänteellä, niin että avainhenkilöiden ne tapahtuisivat hallitusti pohjautuen yhdistyksen strategiaan ja pitkäjänteiseen suunnitteluun. Jorma Uotisen kausi taiteellisena johtajana päättyi vuonna 2019 jolloin Riku Lehtopolku aloitti. Taiteellisen johtajan haku käynnistettiin vuonna 2017. Toiminnanjohtajan hakua on lykätty niin että se tapahtuu tulevan puheenjohtajan johdolla” kertoo Kirsi Soininen ja jatkaa ”on tärkeää, että saamme festivaalin jatkumaan kaukonäköisesti myös henkilövaihdoksien jälkeen”.

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali on vanhin, monipuolisin ja laajin vuosittain järjestettävä kansainvälinen tanssitaidefestivaali Pohjoismaissa. Kesäkuussa järjestettävä tapahtumaviikko koostuu yli sadasta esityksestä, kurssista ja muusta oheistapahtumasta. Sen yhteistyökumppaneiden verkosto on laaja. Yhdistyksen budjetti on noin 1 milj. euroa (2019). Kesäkuisen festivaaliviikon tapahtumissa on vuosittain useita kymmeniä tuhansia kävijöitä