20.08.2010

Helsinki hauskemmaksi –tunnustuspalkinto viidelle tärkeälle taholle

Art goes Kapakka –kaupunkifestivaalin Helsinki hauskemmaksi tunnustuspalkinto annetaan tänä vuonna viidelle Helsinkiä hauskemmaksi tehneelle toimijalle. Tunnustuspalkinnon saavat:

Ravintoloitsija Katri Hepolampi, Kosmos
Flow Festival
Dodo ry
Fullsteam Records and Agency
Helsingin kaupungin rakennusviraston katu- ja puisto-osasto

Perustelut:

Katri Hepolampi on kehittänyt ravintola Kosmoksesta keskeisen kulttuurin kivijalan. Kosmos osoittaa esimerkillään, että asiakkaista välittäminen, hyvän taiteen arvostaminen ja tinkimättömät ruoka- ja juomatuotteet ovat resepti menestykseen tänäkin päivänä. Katri Hepolampi oli ensimmäinen ravintoloitsija, jota kontaktoitiin Art goes Kapakka -festivaalin aloittaessa toimintansa 15 vuotta sitten. Hänen esimerkkinsä vakuutti ja innosti mukaan muitakin ravintoloita.

Flow Festival on osoitus siitä, että selkeä näkemys, tahtotila, osaava yhteistyöverkosto, kyky oppia aiemmista vuosista ja usko parhaaseen laatuun voivat aiheuttaa jotakin hyvin hauskaa. Tekijät tuovat esiin omia kansainvälisiä ja kotimaisia suosikkiartistejaan rohkeasti ja yleisö luottaa heidän valintoihinsa. Tämä yhdistettynä harvinaisen toimivaan palvelutarjontaan nostaa Flow Festivalin kansainvälisen tason huipputapahtumaksi. Juuri päättynyt vuoden 2010 festivaali oli myös osoitus siitä, että Suvilahden alue antaa puitteet tasokkaalle ja suurellekin toiminnalle. Palkinnon vastaanottaa Tuomas Kallio festivaalin taiteellisesta johdosta.

Ympäristöjärjestö Dodo ry on luonut avoimen ja mukaansatempaavan toimintakulttuurin, jonka puitteissa kaupunkimme tulevaisuutta tarkastellaan kestävän kehityksen kannalta. Dodomaisia toimintamuotoja ovat kaupunkikävelyt, ideariihet, työpajat, sissiviljelmät, festivaalit, keskustelut ja kouluvierailut. Dodo liikkuu yhteiskunnan kaikilla alueilla, esittää asiat selkeästi liikaa yksinkertaistamatta ja on valmis auttamaan kaupunkilaisia kehittämään ympäristöstään hauskemman keventämällä samalla ekologista taakkaansa. Dodo ry toimii vapaaehtoisvoimin. Palkinnon vastaanottaa Dodon hallituksen jäsen Katri Mäenpää.

Fullsteam on itsenäisellä ja tarpeen vaatiessa itsepäiselläkin otteellaan esitellyt helsinkiläisille merkittävän määrän uusia kotimaisia ja ulkomaisia yhtyeitä sekä artisteja. Uskoessaan johonkin artistiin Fullsteam nimensä mukaisesti painaa täyttä höyryä eteenpäin ja tekee kaikkensa, jotta yleisö voi artistin kohdata. Tämä jos joku on tänä päivänä arvokasta ja hauskaa. Fullsteam on monipuolinen toimija, jonka portfolioon kuuluvat mm. levy-yhtiö, artistibuukkaus, festivaalit, klubit, harjoitustilat. Palkinnon vastaanottaa Juha Kyyrö.

Helsingin kaupungin rakennusviraston katu- ja puisto-osasto ottaa tilanteen haltuun, kun juhlat ovat päättyneet ja kaupunkilaiset ovat vetäytyneet jatkoille ja koteihinsa. Tinkimättömällä työllään he saattavat kaupungin taas viihtyisään kuntoon. Helsingin puistot ja julkiset ulkotilat ovat upeat ja ne on tehty asukkaiden ja täällä vierailevien virkistäytymistä varten. Käyttö on runsasta, vaativaa ja kuluttavaa. On keskeistä ja hauskaa, että yhteisten alueiden haasteisiin vastataan ja että katu- ja puisto-osaston väki jaksaa jatkaa hyvää työtään. Kaupunkilaiset voivat myös osaltaan olla avuksi laittamalla roskat niille osoitettuihin astioihin. Palkinnon vastaanottavat osastopäällikkö Raimo K. Saarinen ja ylläpitoinsinööri Ville Alatyppö.

Helsinki hauskemmaksi -tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on riemastuttanut ja vilkastuttanut Helsingin kaupunki- ja kulttuurielämää. Palkinto luovutetaan to 19.8. klo 18.00 Art goes Kapakan ja sen Tsiigaa-taidenäyttelyiden avajaisissa Artekissa (Eteläesplanadi 8). Palkinnon luovuttavat Art goes Kapakan puolesta Jonna Hurskainen ja Mikko Leisti.

Art goes Kapakka on helsinkiläinen kulttuurifestivaali. Art goes Kapakan missio on aiheuttaa merkityksellisiä ja mieleenpainuvia taiteilijoiden sekä yleisön kohtaamisia ainutlaatuisissa ravintolaympäristöissä. Art goes Kapakka on ollut osa elokuista Helsinkiä 15 vuotta. Kyseessä on siis juhlavuosi!

Art goes Kapakka on osa Helsingin juhlaviikkoja.
Art goes Kapakka 19.-28.8.2010
Helsingin juhlaviikot 20.8.-5.9.2010

Art Goes Kapakka 17.-26.8.2023