16.08.2013

Helsinki hauskemmaksi -tunnustuspalkinto Maailma kylässä -festivaalille ja kolmelle muulle toimijalle

Art goes Kapakka -kaupunkifestivaalin Helsinki hauskemmaksi -tunnustuspalkinto annetaan tänä vuonna neljälle Helsinkiä hauskemmaksi tehneelle toimijalle. Tunnustuspalkinnon saavat:

Skidit Festarit
HSL Reittiopas
Tuottaja Mikko Kaukonen
Maailma Kylässä

Perustelut:

Skidit Festarit

Joskus on hyvä mennä hieman kyykkyyn ja katsoa maailmaa ylöspäin. Nähdä ympäristö lasten vinkkelistä. Kaikki on suurta ja ihmeellistä, useimmiten aikuisille rakennettua. Tylsimmillään lapsen roolina tapahtumassa voi olla nököttää vanhemman olkapäillä kuulosuojaimet päässä ja seurata aikaihmisten kummallista rituaalia. Kohokohtana satunnainen pomppulinna. Onneksi useat toimijat huomioivatkin lapset paremmin ja muksuille kertyy iloisia kokemuksia.

Skidit Festarit on ottanut asiakseen katsoa festivaalia pienen ihmisen näkökulmasta. Lapsille rakennettu monialainen ohjelma esityksineen, työpajoineen ja askartelumaailmoineen määrää suunnan ja tahdin. Aikuinen voi siinä samalla kyykistyä hyvän idean edessä ja nauttia, ilman kuulosuojaimia. On tärkeää, että lapsillakin on Helsingissä hauskaa.

Palkinnon vastaanottaa:

Aino Heikkinen, tuottaja

Reittiopas

Pääkaupunkiseudulla on vuosikymmenet ollut hyvä liikkua. Lentäen pääse lähelle, junalla suoraan ytimeen, bussit keräävät väen kaikilta alueilta ja vievät syrjäisimmällekin pysäkille, ratikat hallitsevat ydintä, metro kasvaa pikkuhiljaa visionsa mittoihin, pyöräilyn mahdollisuudet paranevat ja kävellen on turvallista liikkua. Hyvä näin. Mutta kuten hyvin usein julkisten palvelujen kanssa; upea tarjonta, mutta harva tietää miten parhaiten siitä nauttia.

Reittiopas on kuunnellut liikkujia, ottanut käyttöönsä ajantasaiset työkalut, kerännyt kaiken olemassa olevan tiedon ja antanut ammattilaisten tehdä työnsä selkeästi.  Lopputulos on harvinaisen käyttökelpoinen, nopea ja jopa hauska digitaalinen apulainen päivän menemisten suunnitteluun.

Helsinki on hauskempi, kun tietää minne menee ja miten sinne pääsee.

Palkinnon vastaanottavat:

HSL-työryhmän puolesta:
Jari Honkonen, projektipäällikkö, HSL
Irene Muotka, projektipäällikkö, HSL

Tuottaja Mikko Kaukonen

Kaupungin äänimaailma on muuttunut kovasti viime vuosina. Autojen pörinän, askelten kopinan, ratikkakiskojen kirskunnan ja monen muun teeman lomaan on hiipinyt ihmeellinen kivisen rullauksen, äkkinäisten laahausten ja kovaan pintaan iskeytyvien puunkappaleiden saundi. Rullalautailu on tullut jäädäkseen. Kasvava harrastajajoukko kerääntyy vuosittain yhteen Skeittauksen SM-kisoihin ja Pro Skate -tapahtumaan. Nuo hienon lajin ydintapahtumat järjestää Mikko Kaukonen tiimeineen. Näin tapahtui jo silloin, kun skeittaus ei ollut yhtä suosittua kuin tänään. Lisäksi muun muassa Kaivopuiston kansanjuhlat, Funky Elephant -festivaali, Hanoi Rocks, Board Expo, ATP Tennis, Leningrad Cowboys, Suomitehdas, lukuisat muoti- ja lifestyle-tapahtumat, vaatemerkit ja oma media Flashback ovat saaneet nauttia Mikon aina innostuneesta, ammattitaitoisesta ja sinnikkäästä osaamisesta. Kreisi hippi, hillitön IFK-fani ja Suomen ensimmäinen purjelautailija tekee Helsingistä hauskemman.

Palkinnon vastaanottaa:

Mikko Kaukonen, tuottaja

Maailma Kylässä -festivaali

www.maailmakylassa.fi

Suhteemme kansainvälisyyteen ja monikulttuurisuuteen on tärkeä aihe. Ihminen lienee pohjimmiltaan ympäristöstään kiinnostunut, sosiaalinen ja samalla omakohtaisista oivalluksista nauttiva olio. Mielipiteen voi toki muodostaa median kolumnin tai yleistävien tarinoiden perusteella, mutta aito ymmärrys syntyy vasta oman kokemuksen kautta. On tärkeää, että meille tarjoutuu aika ajoin luonnollisia mahdollisuuksia tutustua omakohtaisesti uusiin ihmisiin, kulttuureihin, ideoihin, musiikkiin ja vaikkapa makuihin. Näin osallistumalla voi kehittää suhdettaan ympäröivään maailmaan.

Maailma Kylässä -festivaali on onnistunut luomaan laadukkaan, viihtyisän, avoimen ja hurskastelemattoman tapahtumaympäristön, jonne kaikki ovat tervetulleita. Helsinki on hauskempi, kun maailma on kylässä.

Palkinnon vastaanottavat Kepasta:

Kai Artes, ohjelmapäällikkö
Nelli Korpi, viestintä- ja varainhankintapäällikkö
Niko Wilkinson, tuotantopäällikkö

Helsinki hauskemmaksi -tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on riemastuttanut ja vilkastuttanut Helsingin kaupunki- ja kulttuurielämää. Palkinto luovutetaan to 15.8.2013 klo 18.00 Art goes Kapakan ja sen Tsiigaa-taidenäyttelyiden avajaisissa Artekissa (Eteläesplanadi 18). Palkinnon luovuttavat Art goes Kapakan puolesta Lissu Kirves ja Mikko Leisti.

Art goes Kapakka on helsinkiläinen kulttuurifestivaali, jonka missio on luoda merkityksellisiä ja mieleenpainuvia taiteilijoiden, yleisön sekä ravintoloiden kohtaamisia. Art goes Kapakka on ollut osa elokuista Helsinkiä 18 vuotta.

_____

Art goes Kapakka on Helsingin juhlaviikkojen yhteistyöfestivaali. Art goes Kapakan yhteistyökumppaneita ovat Nikolai Sinebrychoff, Gancia, Karl Fazer, Eastway, Clear Channel ja Pianokeskus. Tiede on Taidetta -sarjassa yhteistyössä Suomen Akatemia, Tekes ja Duodecim. Maista-sarjan yhteistyössä Heinon Tukku. Tsiigaa-taidenäyttelyiden yhteistyössä Houston inc. ja Artek.

Art goes Kapakka 15.-24.8.2013
www.artgoeskapakka.fi

www.helsinginjuhlaviikot.fi