15.08.2014

Helsinki hauskemmaksi -tunnustuspalkinto kolmelle toimijalle

Art goes Kapakka -kaupunkifestivaalin Helsinki hauskemmaksi -tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on riemastuttanut ja vilkastuttanut Helsingin kaupunki- ja kulttuurielämää. Palkinnot luovutettiin 14.8.2014 klo 18.00 Art goes Kapakan ja sen Tsiigaa-taidenäyttelyiden avajaisissa.

20. Art goes Kapakan Helsinki Hauskemmaksi -tunnustuspalkinnon saavat:

Jorma Railonkoski
Helsinki Cup
We Love Helsinki – Timo Santala

Perustelut:

Ravintoloitsija Jorma Railonkoski

Helsingin ravintolamaailma on muuttunut viime vuosikymmenten aikana huimasti. Muutoksen taustalla on ihmisten kasvanut kiinnostus makuihin, ideoihin ja ilmiöihin sekä luonnollisesti halu kohdata toisiaan. Jotta nuo kohtaamiset ovat tänä päivänä ravintoloissa, kahviloissa ja klubeilla mahdollisia, on taustalla tapahtunut paljon. Ideoinnin, suunnittelun ja riskinoton lisäksi ravintolaelinkeino on saanut käydä lukuisia keskusteluja ja esittää perusteluja, jotta yhteiskunta on voinut tehdä toimintaedellytyksiä parantavia päätöksiä. Ravintoloitsija Jorma Railonkoski on vuodesta 1978 lähtien perustanut yli 20 ravintolaa, joita rakentaessaan hän on useasti saanut eturintamassa käydä tuota keskustelua. Ja ollut siinä sinnikäs. Vuosiakin kestäneet prosessit ovat tuttuja. Kun väännöt on tehty ja on asiakaspalvelun aika, Jorma Railonkoski on luottanut elävän musiikin voimaan. Vuosittain yli tuhat live-keikkaa järjestävä perheyhtiö kokoaa ihmiset yhteen nauttimaan vuosien aikana tehdystä työstä.

Hyvä vääntö ja elävä musa tekevät Helsingistä hauskemman.

Helsinki Cup

Jalkapallo on maailman suurin ja seuratuin urheilulaji. Vuosittain melkein tuhat joukkuetta  noin kahdestakymmenestä maasta kokoontuu kesäiseen Helsinkiin pelaamaan jalkapalloa, kannustamaan, huoltamaan, valmentamaan, jännittämään ja nauttimaan innostavasta tunnelmasta. Helsinki Cup on vuodesta 1976 kutsunut maailman jalkapalloperheen juniorit Helsinkiin turnaukseen, jossa toki selvitetään ikäluokan paremmuusjärjestys, mutta ennen kaikkea Helsinki Cup tarjoaa osallistujille mahdollisuuden tavata muita nuoria ja näin avartaa hieman maailmaansa. Junioreiden mukana matkustavat perheet, fanit ja muut tukijoukot nauttivat Helsingistä monipuolisesti ja näin Helsinki Cupin liikkeelle potkaisema pallo koskettaa tuhansia helsinkiläisiä ja täällä toimivia yrityksiä ja yhteisöjä, sosiaalisesti, kulttuurisesti ja taloudellisestikin.

Helsinki Cup koskettaa ja avartaa maailmaa. Se on hauskaa se.

We Love Helsinki – Timo Santala

Helsinki on kieltämättä ansainnut kaiken sitä kohtaan osoitetun rakkauden. Vuosien varrella on ollut hienoa huomata miten helsinkiläiset ovat monin eri tavoin ottaneet kaupunkia uudella tavalla käyttöönsä ja löytäneet tapoja nauttia kaupungistaan. Helsinki on hyvällä tavalla yhä tiiviimmin osa asukkaidensa identiteettiä ja huomattavissa on tervettä kotiseutuylpeyttä. We Love Helsinki -yhteisöllä ja Timo Santalalla on ollut hyvä rooli tuossa kehityksessä. Aktiivinen uusien tapahtumien ja kokoontumisten aiheuttaminen, keskustelun herättäminen sekä ihmisten mukaan kutsuminen on ollut toiminnassa keskeistä. Samalla on ollut innostavaa huomata, että toiminnassa on myös kestävämpi idea. On jaksettu tehdä ja näin pitää yllä nimen mukaista rakkauden lupausta. Bileiden, tapahtumien ja kyseenalaistamisen joskus kertaluontoinen luonne on muuttunut syvemmäksi suhteeksi.

Rakkaus tekee Helsingistä hauskemman.

Art goes Kapakka on Helsingin juhlaviikkojen yhteistyöfestivaali.

Art goes Kapakan yhteistyökumppaneita ovat Nikolai Sinebrychoff, Gancia, Danske Bank MobilePay, Bright, Clear Channel, Heinon Tukku, Suomen Akatemia, Tekes, Duodecim, Artek ja Pianokeskus.

www.artgoeskapakka.fi

Art goes Kapakka on saattanut yhteen korkeatasoista taidetta ja ihanaa yleisöä festivaaliravintoloissa vuodesta 1995 lähtien. Festivaaliohjelman tavoitteena on tarjota ajankohtainen ja uutta esittelevä ohjelmakokonaisuus. Festivaalin käynnistää vuodesta 1996 asti järjestetty Kuorojen Kierros yhteiskonsertilla. Tiede on Taidetta -keskustelusarja pohtii ajankohtaisia kysymyksiä, Tsiigaa-taidenäyttelysarja avaa ravintolatilat huipputaiteelle, Maista-ruokasarja vie yleisön ainutkertaisten makujen pariin ja Muotia-sarja esittelee kiinnostavia kotimaisia suunnittelijoita festivaaliravintoloissa. Art goes Kapakka on jakanut vuodesta 2000 vuosittain Helsinki hauskemmaksi -palkinnon pääkaupungin kulttuurielämää vilkastuttaneelle henkilölle tai yhteisölle.