30.08.2021

Helsinki Festival: Yllätä rakkaasi Taidelahjalla – viimeisen viikonlopun tilauksia voi tehdä nyt

”Oli aivan ihana saada omalle kotipihalle Taidelahja! Elämässä on hyvyyttä ja kauneutta.​

”Konsepti on kertakaikkiaan mahtava, tilasin jo toisen kerran. Järjestelyt toimivat todella hyvin ja ilmainen taide-elämys tuntui taas luksukselta.”

– Yleisöpalautteita Taidelahjoista

 

Taidelahjat Juhlaviikkojen viimeiselle viikonlopulle 4.–5.9. ovat nyt tilattavissa. Taidelahjat ovat maksuttomia taidetuokioita, joiden esittäjä on yllätys niin lahjan tilaajalle kuin saajalle viime hetkeen asti. Toimitamme 5–10 minuutin pituisia Taidelahjoja ympäri Helsinkiä yhteistyössä OP:n kanssa. Lahjoja voi tilata torstaihin klo 16 asti tai niin kauan kuin niitä riittää.

Kahden aiemman viikonlopun aikana Taidelahjoja on jaettu esimerkiksi perhejuhlissa ja palvelutalojen pihoilla. Lahjan tilaaminen on helppoa: sinun tarvitsee tietää vain lahjan saajalle sopiva aika ja taidehetkeen soveltuva ulkotila.

 

Legendaarisen Brian Enon näyttely Musiikkitalossa vielä tämän viikon 

Ikonisen musiikkituottajan ja ambient-musiikin pioneerin Brian Enon näyttely on viimeistä viikkoa esillä Musiikkitalossa. Näyttely 77 Million Paintings and Other Audio-Visual Works koostuu neljästä moniaistisesta teoksesta, jotka kutsuvat pysähtymään taiteen äärelle.

Maailmaa kiertänyt installaatioteos 77 Million Paintings muuttuu alati niiden 18 päivän aikana, kun se on esillä. Teos on esimerkki Enon generatiivisesta taiteesta, jossa teos luo itseään jatkuvasti uudelleen. Juhlaviikkojen haastattelussa Eno kuvailee, että generatiivinen taide koettelee totuttua rajaa vain hetkessä olevan live-esityksen ja ikuisesti samana pysyvän nauhoitteen välillä: teos on sama, mutta silti jatkuvasti erilainen. Katso haastattelu Juhlaviikkojen Youtube-kanavalla >>

Näyttelyssä on mukana myös Enon vaikuttava ääni-installaatio The Ship, ja Musiikkitalon aulatiloissa soi ambient-teos Thursday Afternoon. Lisäksi Kansalaistorin puoleisella mediaseinällä on nähtävissä uusi Juhlaviikkojen näyttelyyn luotu teos Totnes. Teos esitetään joka ilta klo 18–18.30.

Enon näyttely on auki maanantaista lauantaihin klo 10–22 ja sunnuntaisin klo 10–20. Lauantaina 4.9. Thursday Afternoon -teosta ei soiteta Musiikkitalossa järjestettävän Feel Helsinki -tapahtuma vuoksi. Liput alkaen 11 euroa. Näyttelyyn on varattava vierailuaika etukäteen voimassa olevien yleisörajoitusten vuoksi.

 

Taidetärpit viikon varrelle

Weaving, yearning -teos alkaa päivittäin klo 20.30 Taidehallin edestä. Teoksessa siirrytään Temppeliaukion kirkon kallioille Aino Vennan säveltämän laulun johdattamana.

Helsinki Polytopes -sarjaan kuuluva, ihmisen ja luonnon suhdetta käsittelevä Machina ex Naturae on koettavissa keskuspuistossa Metsämäentien sillan alikulussa 30.–31.8. klo 15–20.

Brian Enon musiikkiin perustuvassa elokuvasarjassa nähdään tällä viikolla esimerkiksi glamrock-klassikko Velvet Goldmine ja kuulennosta kertova dokumentti For All Mankind. Elokuvat esitetään yhteistyössä KAVIn kanssa Oodissa sijaitsevassa Kino Reginassa.

Janet Echelmanin ihastuttava 1.78-verkkoinstallaatio on nähtävillä Senaatintorilla 31.8. asti. Teos näyttävimmillään pimeän aikaan, joten jos et ole vielä nähnyt teosta, kannattaa iltakävelylle keskustaan suunnata pian. Teos on osa Helsinki Bienaalin ohjelmaa.

 

Tutustu koko ohjelmaan osoitteessa helsinkifestival.fi.
Liput ovat myynnissä Ticketmasterin kanavissa.

Kaikki festivaalin tapahtumat järjestetään tapahtumahetkellä voimassa olevien turvallisuusvaatimusten mukaisesti, ja lippuja on saatavilla viranomaissuositukset ja -rajoitukset huomioiden.

Tervetuloa taiteen äärelle!

 

Helsingin juhlaviikot on Pohjoismaiden suurin monitaidefestivaali, joka järjestetään vuosittain elo-syyskuun vaihteessa. Juhlaviikkojen tehtävänä on tarjota laajalle kotimaiselle ja ulkomaiselle yleisölle ainutlaatuisia taide-elämyksiä. Tapahtuma on järjestetty vuodesta 1968 alkaen. Juhlaviikkoja toteutetaan yhteistyössä Elisan, Helsingin Sanomien, OP:n, Accenturen, Hekun, Punamustan, Marski by Scandicin, Renaultin ja Akun Tehtaan kanssa.