30.08.2019

Helsinki Festival: 25. Art goes Kapakka toi tuoreen taiteen Helsinkiin 15.–24.8.

25. Art goes Kapakka -taidefestivaalia juhlittiin Helsingin kantakaupungin keskeisimmissä ravintoloissa, kahviloissa, baareissa ja kapakoissa 15.–24.8.2019. Festivaalin tapahtumiin osallistui noin 55 000 musiikin, taiteen, kuorolaulun, makujen, keskustelujen ja ravintolakulttuurin ystävää. Ravintoloita oli mukana 36 kappaletta, ja festivaali tarjosi yhteensä 362 esitystä sekä 22 kuvataidenäyttelyä kymmenen päivän ja kymmenen yön aikana. Kaikki festivaalin tapahtumat olivat pääsymaksuttomia.

Art goes Kapakka tarjosi festivaalikävijöille ainutlaatuisia hetkiä kiinnostavien esiintyjien, monipuolisten ja laadukkaiden ohjelmien sekä taidemaailman ammattilaisten parissa. Tänäkin vuonna intiimissä kapakkaympäristössä kohdattiin niin kiinnostavia nousevia kykyjä kuin jo paikkansa alalla vakiinnuttaneita mestareita.

”Art goes Kapakka tuo uusia ja mielenkiintoisia esityksiä, sekä laadukasta ja monipuolista ohjelmaa Helsingin keskustaan. Tämän vuoksi festivaali onkin edelleen hyvin ainutlaatuinen ja usein myös yllättävä. Tapahtumiin on helppo tulla, sillä ravintolaympäristö toimii monelle tuttuna ajanviettopaikkana. Lisäksi sisäänpääsy tapahtumiin on yleisölle ilmainen. Ihmisten liikkumista Art goes Kapakan tapahtumasta toiseen on ilo seurata ja monelle festivaali kuuluukin vuotuisiin perinteisiin. Haluamme kiittää festivaalilla esiintyneitä taiteilijoita, mukana olleita ravintoloita, yhteistyökumppaneita, sekä yleisöä hyvin sujuneesta tapahtumasta.”, kertoo Art goes Kapakan vastaava tuottaja Laura Korhonen.

Art goes Kapakan aloitti rakastettu Kuorojen kierros, johon osallistui 133 kuoroa ja lauluryhmää eli yhteensä ennätykselliset 2528 laulajaa. Helsingin Taiteilijaseuran Taidelainaamon kuratoima Tsiigaa-taidenäyttelysarja esitteli vaikuttavan näyttelykokonaisuuden, jossa oli mukana maalauksia, grafiikkaa, veistoksia, piirroksia ja valokuvia 15 nykytaiteilijalta. ”Empatia” -näyttelyissä pureuduttiin empatiataitoihin ja mihin kaikkeen ne vaikuttavat. Lisäksi seitsemässä ravintolassa oli tapahtuman aikana oma taidenäyttely. Kaikki Taidelainaamon teokset olivat festivaalin aikana ostettavissa tai vuokrattavissa kuukausihinnoin. Maista-ruokasarjan ohjelmissa festivaalikävijät pääsivät tutustumaan esimerkiksi vaahtokarkkien valmistuksen saloihin, klassikkodrinkkien tekoon, sienestämiseen ja sienisaaliin säilömiseen, valkoviinien ja makeiden herkkujen yhdistämiseen, Alppien seudun juustoihin, sekä annosten asetteluun eri vuosikymmeninä. AGK Pohtii -keskusteluohjelmakokonaisuudessa keskusteltiin masturbaation kulttuurihistoriasta, Helsingin ravintola-, taide- ja kulttuurielämästä viimeisen 25 vuoden ajalta, sekä niiden tulevaisuudesta, propagandasta venäläisessä musiikissa läpi sen historian, sekä helsinkiläisten ja itäsuomalaisten eroja huumorin keinoin. Lisäksi festivaaliohjelma oli täynnä monipuolista musiikkia, muuta esittävää taidetta, runoutta, improvisaatiota, stand upia ja performansseja.

Art goes Kapakan Helsinki Hauskemmaksi -tunnustuspalkinto jaettiin tuottaja ja saunanjohtaja Kimmo Helistölle sekä Helsinki Samba Carnavalille, jonka palkinnon kävi vastaanottamassa karnevaalipäällikkö Sari Malkova.

#artgoeskapakka #tuoretaideonparasta #AGK

Tuoretta taidetta Art goes Kapakkaan tuomassa: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Interbrands Wines & Spirits, Whim, Clear Channel, Artek ja Pianokeskus. Art goes Kapakka on Helsingin juhlaviikkojen yhteistyöfestivaali.

25. ART GOES KAPAKKA 15.–24.8.2019 www.artgoeskapakka.fi

Art goes Kapakka on saattanut yhteen korkeatasoista taidetta ja ihanaa yleisöä festivaaliravintoloissa vuodesta 1995 lähtien. Festivaaliohjelman tavoitteena on tarjota ajankohtainen ja uutta esittelevä ohjelmakokonaisuus. Festivaalin käynnistää vuodesta 1996 asti järjestetty Kuorojen kierros. AGK Pohtii -keskustelusarja käsittelee ajankohtaisia ja kiinnostavia kysymyksiä, Tsiigaa-taidenäyttelysarja avaa ravintolatilat huipputaiteelle ja Maista-ruokasarja vie yleisön ainutkertaisten makujen ja ruokatietouden pariin. Art goes Kapakka jakaa vuosittain Helsinki Hauskemmaksi -palkinnon pääkaupungin kulttuurielämää vilkastuttaneelle henkilölle tai yhteisölle.