01.04.2022

Helsinki Chamber Music Festivalin kesän 2022 ohjelma on julkaistu!

Festivaalikesä palaa entistä mielenkiintoisempana!

Helsinki Chamber Music Festival  järjestetään tänä vuonna 6.–9.7.2022. Festivaalin avajaistunnelmaan pääsee mukaan Keskustakirjasto Oodissa. Ohjelma sisältää niin dramatisoituja kamarimusiikkikonsertteja kuin monipuolisia ohjelmakokonaisuuksia, kuten Eläinten karnevaali -lastenkonsertti Musiikkitalolla sekä jo perinteeksi muodostunut lounaskonsertti Café Engelissä.

Kesän konserttipaikkoina ovat mm. aikaisemmalta vuodelta tuttu G18-juhlasali sekä uutena konserttisalina Suomenlinnan Tenalji von Fersen, jossa pääsee nauttimaan musiikkiluennoitsija Ari Helanderin Chopin-aiheisesta luennosta sekä fantasiamaailmaan syventyvästä iltakonsertista.

Päätöskonsertti on yhtä solistien juhlaa! Temppeliaukion kirkossa on kuultavissa 9.7. musiikkia romanttisesta Ernest Chaussonin konsertosta Kurt Atterbergin vuonna 1917 säveltämään kolmanteen sarjaan, jossa solisteina taituroivat yhdessä jousiensemblen kanssa viulisti Mari Poll ja alttoviulisti Hanna Pakkala.

Taiteilijakaartissa on tänä vuonna värikäs kirjo kamarimusiikin ammattilaisia. Festivaalilla vierailee ensimmäistä kertaa viulisti Mari Poll, alttoviulistit Hanna Pakkala ja Riina Piirilä, kontrabasisti Venla Lahti sekä sellistit Joel Laakso ja Basile Ausländer. Aikaisempien vuosien konserteissa esiintyneitä viulisti Pekko Pulakkaa ja pianisti Mariko Furukawaa kuullaan iloksemme myös tänä vuonna. Lisäksi festivaalilla vierailee harpisti Hilda Kunnola ja mezzosopraano Erica Back, jotka monipuolistavat kesän ohjelmaa entisestään. Dramatisoituja konsertteja on kuultavissa mm. Ritarihuoneella, jossa näyttelijä Talvikki Eerola tulkitsee otteita Leo Tolstoin romaanista Kreutzer-sonaatti, sekä Musiikkitalon lastenkonsertissa, jossa esiintyvät tanssija Vilma Tihilä ja pianisti Hanna-Mari Zinovjev.

Lipunmyynti on avattu osoitteessa Tiketti.fi. Erillisten konserttilippujen lisäksi tarjolla on festivaalipassi, johon sisältyvät festivaalin kaikki konsertit. Ilmoitettujen lippujen hintoihin lisätään Tiketin verkkokaupassa palvelumaksu. Lippuja pääsee ostamaan tämän linkin kautta.

On aika palata jälleen festivaalikesän pariin!

Taiteelliset johtajat Kreeta-Julia Heikkilä ja sellisti Jaani Helander toivottavat tervetulleeksi kesän festivaalille!

Maistiaisia kesän 2022 ohjelmasta

Lounastuokio harppumusiikin parissa!

Kesän 2022 nuori taiteilija on harpisti Hilda Kunnola. Café Engelin lounaskonsertissa (8.7.) on kuultavissa mielenkiintoista soolo-ohjelmaa harpulle. Lisäksi Hilda esittää Tenalji von Fersenissä Ralph Vaughan Williamsin Fantasian viululle ja harpulle yhdessä viulisti Kreeta-Julia Heikkilän kanssa. Maisemista ja maalaamisesta nauttiva Hilda on ideoinut useita konsertteja, joissa erilaiset taidemuodot yhdistyvät mm. tanssin, kuvataiteen ja musiikin avulla.

Lied-musiikin juhlaa!

Mezzosopraano Erica Back on suunnitellut kesän festivaalia varten mielenkiintoisen liedohjelman, joka sisältää kuuden naissäveltäjän musiikkia. 6 kirjettä -konsertti (8.7.) toteutetaan dramatisoituna versiona, jossa kirjeet toimivat yhdistävänä tekijänä esitettävien teosten välillä. Erican kanssa konsertissa esiintyy japanilainen pianisti Mariko Furukawa. Konsertin säveltäjänimiä ovat mm. Cecile Chaminade,  Pauline Viardot ja Clara Schumann.

Karnevaalihuumaa Musiikkitalossa!

Lastenkonsertti Eläinten karnevaali saapuu Musiikkitalolle! Hanna-Mari Zinovjev ja tanssija Vilma Tihilä esittävät Camille Saint-Saensin klassikkoteoksen dramatisoituna versiona.

Camille Saint-Saens sävelsi 14-osaisen teoksen Eläinten karnevaali alun perin pienelle orkesterille, mutta nyt sävellys on kuultavissa soolopianoversiona pianisti Hanna-Mari Zinovjevin tulkitsemana. Konsertin ilmaisullisesta puolesta vastaa tanssija Vilma Tihilä, joka on tehnyt konserttia varten oman koreografian. Esitys on kestoltaan noin 30 minuuttia ja se sopii kaiken ikäisille.

Festivaalin sivuille