15.06.2020

Helsinki Chamber Music Festival 2020 online -festivaalin ohjelma on julkaistu

Helsinki Chamber Music Festivalin työryhmä haluaa toivottaa kaikki kamarimusiikin ystävät tervetulleeksi online-konserttien pariin. Erityislaatuisen kevään takia tälle vuodelle alun perin suunniteltu festivaali on siirretty vuodelle 2021, mutta haluamme jakaa kamarimusiikin iloa ja tuoda konsertit kotisohville online-muodossa.

Katsottavissa on kolme konserttikokonaisuutta, joissa jokaisessa on oma miljöönsä ja tunnelmansa. Katsojat viedään Helsingin keskustan juhlasalista idylliseen kotikonserttiin ja viimeisimpänä Kuusisaaren merimaisemiin. Ensimmäisen konsertin ohjelmassa on luvassa juhlava kattaus varhaista saksalaista kamarimusiikkia ja samalla juhlitaan suursäveltäjä Ludwig van Beethovenin 250-vuotisjuhlavuotta. Kotoisaa-kotikonsertin ohjelma on raikas kesäinen tuulahdus musiikin eri tyylejä ja iltapäivän konsertissa yhdistellään jazzahtavaa Gershwinin musiikkia ja romanttisia Merikannon säveliä. Kesäpäivä Kuusisaaressa -konsertissa suomalaista merimaisemaa värittää slaavilainen tunnelma, kun Tšaikovskin jousikvartetto päättää tämän kesän virtuaalisen festivaalielämyksen.

Konsertit ovat katsottavissa Konsertti kotiin -sivuston kautta (www.konserttikotiin.fi), joka on uusi stream-konsertteja lähettävä palvelu. Lipunmyynti alkaa kesäkuun puolivälissä ja lipun voi ostaa suoraan Konsertti kotiin -palvelun kotisivulta. Konsertit ovat katsottavissa 2.-4.7. klo 15 alkaen ja ovat näkyvissä sivustolla kahden viikon ajan.

OHJELMA

Kaikuja ja heijastuksia

2.7.2020 klo 15.00

Ohjelmassa Händelin ja Beethovenin kamarimusiikkia.

Taiteilijat:

Kreeta-Julia Heikkilä, viulu

Jaani Helander, sello

Jaan Ots, piano

 

Kotoisaa – musiikkia kamarissa

3.7.2020 klo 15.00

Ohjelmassa mm. Gershwinin, Brittenin ja Merikannon kamarimusiikkia

Taiteilijat:

Kreeta-Julia Heikkilä, viulu

Jaani Helander, sello

Mariko Furukawa, piano

Jaan Ots, piano

 

Kesäpäivä Kuusisaaressa

4.7.2020 klo 15.00

Ohjelmassa Pjotr Tšaikovskin Jousikvartetto nro 1 D-duuri op.11

Taiteilijat:

Laura Vikman, viulu

Kreeta-Julia Heikkilä, viulu

Jakob Dingstad, alttoviulu

Jaani Helander, sello

 

TAITEILIJAT

Laura Vikman, viulu

Laura Vikman on ollut Radion sinfoniaorkesterin toisen viulun äänenjohtaja vuodesta 2013 alkaen. Lisäksi hän toimii laajasti musiikkikentällä niin kamarimuusikkona, solistina kuin opettajanakin.

 

Jakob Dingstad, alttoviulu

Norjalainen alttoviulisti Jakob Dingstad on aktiivinen ja moni-puolinen kamarimuusikko. Vuodesta 2017 alkaen hän on toiminut Radion sinfonia-orkesterin alttoviulun äänenjohtajana.

 

Mariko Furukawa, piano

Japanilainen pianisti Mariko Furukawa on voittanut useita maineikkaita kilpailuja. Vuonna 2019 hän muutti Helsinkiin ja työskentelee tällä hetkellä Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa.

 

Trio Teos

Kreeta-Julia Heikkilä, viulu

Jaani Helander, sello

Jaan Ots, piano

Trio Teos on energinen ja vetovoimainen suomalais-virolainen pianotrio, joka aloitti toimintansa vuonna 2017. Trio esittää persoonallista ja ennakkoluulotonta ohjelmistoa ja se on esiintynyt Suomessa ja Virossa.