24.06.2024

Helsingin Oopperakesä on turvallisen tilan festivaali

Greta Tuotanto ja Helsingin oopperakesä on sitoutunut luomaan turvallisen ja inklusiivisen tilan kaikille festivaalin osallistujille.

Ooppera- ja musiikkikenttää viimeaikoina puhuttaneen uutisoinnin myötä Greta Tuotanto ja Helsingin oopperakesä haluavat kannanottona nostaa esiin pyrkimyksensä näyttää suuntaa ammattimaisille, kaikkia kunnioittaville toimintamalleille myös vapaalla kentällä, jossa rakenteet ovat usein huterat.

Greta Tuotanto ja Helsingin oopperakesä ovat laatineet selkeät turvallisen tilan säännöt, joihin kaikki esiintyjät ja työryhmät ovat sitoutuneet. Tämä tarkoittaa, että festivaalillamme pyritään aktiivisesti kunnioittamaan ja arvostamaan jokaisen läsnäolijan oikeuksia ja hyvinvointia.

Turvallisemman tilan periaatteet sisältävät nollatoleranssin häirinnälle ja syrjinnälle, sekä ohjeet kaikkien yksilöiden kunnioittamiseen ja yhdenvertaisuuteen. Festivaalin järjestävälle Greta Tuotannolle on nimetty häirintäyhdyshenkilö, johon kuka tahansa voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä, jos asiatonta käyttäytymistä esiintyy.

Näillä periaatteilla Greta Tuotanto ja Helsingin oopperakesä pyrkii luomaan paremmin toimivaa vapaata kenttää sekä festivaalin, jossa jokainen voi tuntea olonsa tervetulleeksi ja turvalliseksi.

Helsingin oopperakesä järjestetään 15.8.-1.9.2024.

oopperakesa.fi

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

02.07.2024

Helsingin oopperakesä: Celia Muñoz on ensimmäinen Suomessa esiintyvä America’s Got Talent -finalisti

Helsingin oopperakesä -festivaali ylpeänä julkistaa, että maailmankuulu vatsastalaulaja Celia Muñoz saapuu Suomeen esittämään hämmästyttävän ja ainutlaatuisen shownsa. Muñoz on hurmannut yleisönsä ympäri maailmaa ja saavuttanut mainetta niin America’s Got Talent -finalistina kuin Espanjan Talent -kilpailun…

23.05.2024

Atte Kilpinen Helsingin oopperakesä -festivaalin 2024 suojelijaksi

Greta Tuotannon järjestämä Helsingin oopperakesä / Helsinki Contemporary Opera Festival saapuu neljännen kerran Aleksanterin teatteriin 15.8.-1.9.2024. Tämän Suomessa ainutlaatuisen tapahtuman suojelijana toimii tänä vuonna Atte Kilpinen. Atte Kilpinen on koreografi, tanssitaiteilija ja Kansallisbaletin ensimmäinen solistitanssija, joka on Turusta lähtöisin ja työskennellyt ympäri…

02.04.2024

Helsingin oopperakesä -festivaalin 2024 ohjelmisto julki

Greta Tuotannon järjestämä Helsingin oopperakesä / Helsinki Contemporary Opera Festival on joka kesän mieleenpainuva kulttuurisukellus uuteen musiikkiteatteriin ja oopperaan. Festivaali järjestetään Aleksanterin teatterissa neljännen kerran 15.8.-1.9.2024 ja se on Suomessa ainutlaatuinen tämän taidemuodon teoksia ja…