07.08.2019

Helsingin juhlaviikot: Vapaustutkielmia, äitiysnormeja ja Slut talks! – keskustelu- ja podcast-tapahtuma F/Symposiumin ohjelma on julkaistu

F/Symposiumin ohjelma ja aikataulu on julkaistu kokonaisuudessaan. Kuusipäiväinen tapahtuma järjestetään Keskustakirjasto Oodissa 17.–22. elokuuta osana Helsingin juhlaviikkoja. Ohjelma koostuu keskusteluista, ääniteoksista ja podcasteista. F/Symposiumiin voi osallistua paikan päällä Oodin Maijansalissa tai sen voi kuunnella livenä verkkostriimin kautta tapahtuman nettisivuilla. Tapahtuma on yleisölle avoin ja maksuton.

“Resurssinamme on runsaasti aikaa ja tila keskeisellä paikalla Helsingissä Keskustakirjasto Oodissa. Kysyimme, minkä ääreen tulisi kokoontua, ketä haluaisimme kuulla”, kertoo työryhmän koollekutsuja, ohjaaja Anna Paavilainen.

F/Symposiumin
suunnittelu alkoi kysymyksestä: miksi yksi teos on klassikko ja toinen marginaalissa? Saara Turusen & E.L. Karhun podcastissa Emmyn ja Sasin feministinen kirjakerho otetaan käsittelyyn vähälle huomiolle jääneitä ja unohdettuja teoksia, joita nostetaan klassikon asemaan. Sonya Lindforsin ja Olga Palon vetämässä Mount Cuntmore Aamiaisklubissa keskustellaan päivän teemoista kuten liittolaisuus ja bad feminism ja tehdään smoothieta teemoihin sopivista aineksista.

Sanan- ja taiteenvapaus ovat olleet viime aikojen puhutuimipia aiheita, mutta yleensä määrittelemättä jää se, mitä vapaudella kussakin keskustelussa tarkoitetaan. Vapaustrilogia-podcastissaan teatterintekijä ja kirjoittaja Olga Palo lähestyy vapauden käsitettä niin filosofian, politiikan kuin subjektiivisen kokemuksen kautta. Maailmanloputtomuuden uusintoja -keskusteluohjelmassa kolttasaamelainen teatteriohjaaja Pauliina Feodoroff kyselee vierailtaan aiheista kuten ilmastonmuutos, kolonisaatio ja miltä sopu näyttää.

 

POST-ÄITI on Astrid Swanin ja Koko Hubaran podcast-sarja, jossa tarkastellaan kriittisesti äitikulttuureja ja puretaan äitiyteen liittyvää normistoa ja tabuja. Hubara toteuttaa Oodissa myös suomalaista kirjastoinstituutiota tutkivan ohjelmakokonaisuuden. RT LIT Akatemian kirjoittajakoulusta valmistuneet opiskelijat tuovat F/Symposiumiin kolmen keskusteluohjelman sarjan, jossa kysytään esimerkiksi mitä on hyvä liittolaisuus mediassa ja kustantamoissa. Sara Mellerin ja Stina Koistisen Ilta Müllerin ja Goisthoffin kanssa -gaalassa iloitaan omista ja yleisön saavutuksista.

 

Anna Paavilaisen luotsaamassa Käännöspodcast-sarjassa herätellään yhdessä teatterikoululaisten kanssa huumorin ja yhteiskuntakritiikin kautta uusia näkökulmia aikamme ilmiöihin, kun Liv Strömquistin ja muiden ruotsalaisten koomikoiden ajatukset kääntyvät suomeksi. Paavilainen lukee myös PLAY RAPE -monologinsa ruotsiksi ja englanniksi.

 

Tapahtuman aikana Les Poxxx -taidekollektiivi (Fanni Noroila, Sonja Kuittinen ja Julia Lappalainen) käyttää taideprojektinsa alustana F/Symposiumin Instagram liveä.

 

Mukana ohjelmassa ovat myös Pehmee-kollektiivi, Milla-Mari Pylkkäsen ja Sara Mellerin Slut talks! sekä Svetlana Lukyanovan ja Anita Parrin too much information -podcast.

Tapahtuman takana on taiteilijoista ja ajattelijoista koostuva vapaa työryhmä. Yhteistuottajana toimii UrbanApa ja yhteistyössä Teatterikorkeakoulu. F/Symposiumia ovat tukeneet Koneen Säätiö, Taiteen edistämiskeskus ja Alfred Kordelinin säätiö.

Ohjelma on pääasiassa suomeksi ja osa sisällöstä englanniksi, ruotsiksi ja venäjäksi.

 

Live-stream: fsymposium.com/live

F/Symposium-aikataulu: fsymposium.com/aikataulu
Ohjelma kokonaisuudessaan: fsymposium.com/ohjelmaa

F/Symposium Helsingin keskustakirjasto Oodin Maijansalissa osana Helsingin juhlaviikkoja la–to 17.–22.8.2019. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Helsingin juhlaviikkoja vietetään 15.8.–1.9.2019. Koko festivaaliohjelma on tutustuttavissa verkossa osoitteessa www.helsinkifestival.fi.