14.04.2022

Helsingin juhlaviikot: Uudistuva Huvila laajenee yleisölle avoimeksi festivaalipuistoksi

Huvila laajenee Helsingin juhlaviikkojen ajaksi 12.8.–4.9. Tokoinrannan puistoon, kun yleisölle avoin Huvilanranta tuo alueelle kattavan ruoka- ja juomatarjonnan lisäksi maksutonta festivaaliohjelmaa. Huvilan 24:n illan konserttisarjan aloittaa Taylor Macin ravisteleva musiikillinen spektaakkeli.

Elokuisin jo vuodesta 1995 Tokoinrantaan noussut Huvila laajenee Helsingin juhlaviikkojen ajaksi kaupunkilaisille avoimeksi festivaalipuistoksi ja vehreäksi kesäterassiksi. Puistoalueelle nykyisen Huvilan ja Ympyrätalon väliin rakentuva maksuton Huvilanranta tarjoaa mahdollisuuden viihtyä ruoan ja juoman äärellä ennen ja jälkeen konsertin tai muuten vaan.

Huvilanrannasta muodostuu viihtyisä kesäkeidas, jossa on makuelämysten lisäksi luvassa taidetta ja maksutonta ohjelmaa. Rannan läheisyyteen rakentuvalle terassialueelle nousee useita ravintolapisteitä, joiden monipuolisen ruoka- ja juomatarjonnan kuratoi elämyksellisiin ruokakokemuksiin erikoistunut Food Camp Finland. Huvilanranta on avoinna lounaalta aina myöhäiseen iltaan asti, ja ohjelmaan suunnitellaan muun muassa keskusteluita, taiteilijatapaamisia ja dj-esityksiä.

Huvilanrannan suunnittelee palkittu JKMM Arkkitehdit, ja se toteutetaan puiston nurmialueita suojaten. Samalla myös Huvilan maksullista konserttialuetta kehitetään. Huvilan läheisyyteen saadaan muun muassa lisää wc-tiloja sekä katettuja oleskelu- ja ravintola-alueita. Sisäänkäyntejä ja katsomorakenteita uudistamalla parannetaan lisäksi esteettömyyttä ja yleisövirtojen sujuvaa liikkumista.

“Huvila on Juhlaviikkojen ainoa oma esityspaikka, joka on vuosikymmenien saatossa muodostunut festivaalin symboliksi ja Helsingin elokuiseksi maamerkiksi. Arkkitehti Roy Mänttärin suunnittelemat rakenteet ansaitsevat päivityksen kerran 30 vuodessa”, sanoo Helsingin tapahtumasäätiön toimitusjohtaja Stuba Nikula. “Uudistuksen avulla on mahdollista palvella yhä useampia helsinkiläisiä ja vastata entistä paremmin vuosien varrella kasvaneisiin odotuksiin konserteista kokonaisvaltaisina elämyksinä.”

Huvilan ensi viikolla julkaistavan konserttisarjan avaa Taylor Mac 

Juhlaviikkojen entistä pidempi festivaaliperiodi tuo Huvilaan peräti 24:n konsertti-illan kattauksen. Konserttisarjan 12. elokuuta avaava Taylor Mac tuo Tokoinrantaan jotain aivan uutta, kun A 24-Decade History of Popular Music valtaa lavan kahdeksi illaksi. Pulitzer-ehdokkaaksikin nostetun teatterintekijän ja aktivistin dragperinteestä ammentava kolmetuntinen show kuljettaa silmiäavaavalle musiikilliselle matkalle halki Yhdysvaltojen historian kansalaisoikeuksien näkökulmasta.
Juhlaviikkojen ja Huvilan koko ohjelma julkistetaan ja liput tulevat myyntiin torstaina 21. huhtikuuta.

Juhlaviikkojen pääyhteistyökumppaneina toimivat Helsingin Sanomat ja Elisa, sponsorina Accenture ja palvelukumppaneina Akun tehdas, Hasan & Partners, Heku, Marski by Scandic, PunaMusta ja Renault.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

17.04.2023

Helsingin juhlaviikkojen ohjelma on valmis – Taiteiden yönä keskustan puistot soimaan

Juhlaviikot aloittavan Taiteiden yön kärkitapauksena koetaan kolmessa Helsingin puistossa soivat konsertit. Klassisen musiikin ohjelma vahvistuu useilla konserteilla, muun muassa Kaija Saariahon ja Verneri Pohjolan yhteistyön synnyttämä trumpettikonsertto saa kantaesityksensä. Huvilanranta on avoin yleisölle yli viiden…

14.03.2023

Helsingin juhlaviikot: Huvilaan muun muassa Imany ja Johnny Marr sekä useita kotimaisia merkkipäiväkonsertteja

Helsingin juhlaviikkojen ensimmäiset artistikiinnitykset Huvilan ohjelmaan ovat nyt julki. Kansainvälisinä vieraina nähdään Imany, Johnny Marr, John Cale, Nothing But Thieves, Beth Orton, Mulatu Astatke ja Perturbator. Kotimaisten artistien juhlakonsertit teemoittavat tarjontaa mm. Katri Helenan, Pepe…

07.03.2023

Víkingur Ólafsson sekä Pina Bauschin The Rite of Spring tähdittävät Helsingin juhlaviikkoja

Helsingin juhlaviikot tarjoaa klassisen musiikin ja tanssitaiteen elämyksiä 17. elokuuta alkaen. Festivaalin ohjelmistoon on vahvistunut muun muassa pianovisiönääri Víkingur Ólafssonin konsertti ja Pina Bauschin The Rite of Spring -tanssiteos. Helsingin festivaalikesän huipentumana koettavan Helsingin juhlaviikkojen…